iPhone 13 Pro: deze games ondersteunen het gloednieuwe scherm

Koen van Ekeren
15 oktober 2021, 10:31
2 min leestijd
iPhone 13 Pro: deze games ondersteunen het gloednieuwe scherm

Met het 120Hz ProMotion-scherm is de iPhone 13 Pro (Max) een geweldig apparaat om te gamen. Maar welke games ondersteunen 120 frames per seconde (fps)? Je leest het in dit overzicht.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-games met 120 fps

Als je een gamer bent, word je blij van de iPhone 13 Pro (Max). Hij is uitgerust met een krachtige processor, heeft een fantastisch oled-scherm en het vlaggenschip ververst beelden tot 120Hz. Helaas werkt de 120Hz-verversingssnelheid niet standaard voor alle apps; ontwikkelaars moeten nog iets aanpassen in de code om het ProMotion-display te ondersteunen.

Op dit moment hebben een handjevol games de 120Hz-modus gekregen. Het gaat om de volgende spellen:

De bekendste is Genshin Impact. De game werd onlangs bij de Apple Design Awards uitgeroepen tot de beste game in de categorie ‘Visuals & Graphics’. Het spel staat bekend om zijn bloedstollende vechtscènes en heeft volgens Apple de visuele grens verlegd voor mobiel gamen. Met de nieuwe 120 fps-modus is dat nu nog indrukwekkender.

iPhone 13 pro

In de komende periode volgen meer games. Apple heeft het ontwikkelaars overigens makkelijk gemaakt om te zorgen dat de spellen met het ProMotion-scherm werken. In de codering van een app kunnen zij de 120Hz-verversingssnelheid zelf ‘ontgrendelen’, zo legt het bedrijf van Tim Cook uit in een artikel voor ontwikkelaars.

120Hz voor games

Het 120Hz-scherm is geweldig voor games. De hoge ververssnelheid zorgt dat games met veel visueel spektakel vloeiender afspelen. Dit ziet er niet alleen fantastisch uit; de hoge verversingssnelheid zorgt dat je een fractie sneller kunt reageren. Bij competitieve games – zoals shooters – levert dit je een klein voordeel op.

Ben je zelf een iPhone-game tegengekomen die overweg kan met 120 fps, maar nog in de lijst ontbreekt? Laat het vooral weten in de reacties, dan werken we dit artikel bij.

Lees ook de iPhone 13 Pro review en iPhone 13 Pro Max, of check de video hieronder!

iPhone 13 Pro (Max) review: de beste iPhones voor verwende fotografen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13 Pro
Apple iPhone 13 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen