‘iPhone 6 krijgt eigen betaalplatform en NFC’

Rutger Otto
28 augustus 2014, 16:40
1 min leestijd
‘iPhone 6 krijgt eigen betaalplatform en NFC’

Kun je straks met je iPhone 6 betalen door middel van NFC? Het lijkt er wel op.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 NFC

iphone 6 nfc chip

Volgens ingewijde bronnen van Wired ondersteunt de iPhone 6 NFC. Apple zou Google Wallet achterna gaan met een eigen betaalplatform, dat werkt met NFC in de iPhone 6. De onthulling daarvan moet één van de paradepaardjes worden tijdens de aankondiging van de iPhone 6 op 9 september. Door gebruik te maken van NFC zou je in de winkel mogelijk kunnen afrekenen met je iPhone.

Het betaalplatform van Apple werkt vermoedelijk samen met het Apple ID van de gebruiker. Betalen zou op die manier heel gemakkelijk worden, omdat zo’n ID al gekoppeld is aan een creditcard. Wereldwijd hebben maar liefst 800 miljoen (!) mensen dat al gedaan.

De laatste jaren laait de discussie over NFC-integratie in een iPhone weer op in aanloop naar een nieuw model. Nog nooit ging Apple overstag. Wel heeft het bedrijf uit Cupertino door de jaren heen een aantal patenten ingediend voor een e-wallet platform. Begin 2014 diende Apple nog een patentaanvraag in voor draadloos betalen, waarbij gevoelige data bewaard werd in de hardware van het toestel. Daarmee zweven de gegevens niet zomaar rond in de cloud.

Betalen met NFC

NFC wordt steeds vaker gebruikt om betalingen te voltooien. Bedrijven als Paypal en ING maken er al gebruik van en veel Android-toestellen zijn al van een NFC-chip voorzien. Of Apple dit jaar eindelijk ook overgaat of NFC blijft afwachten tot 9 september. Waarschijnlijk kondigt het bedrijf dan de iPhone 6 aan in twee modellen: 4,7-inch en 5,5-inch versie die iPhone 6L zou gaan heten. Mogelijk toont Apple tijdens de presentatie ook zijn langverwachte smartwatch.

Lees meer iPhone 6 nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu