Opinie: een ‘iPhone Pro’ zou het iPhone-naamprobleem eindelijk oplossen

Lars Paijmans
15 augustus 2019, 11:03
3 min leestijd
Opinie: een ‘iPhone Pro’ zou het iPhone-naamprobleem eindelijk oplossen

Van iPhone 8 Plus naar iPhone XS Max en waar staat de R in iPhone XR nou eigenlijk voor? Het is hoog tijd dat Apple – net als met al zijn andere producten – de namen van de iPhone opruimt. Met een iPhone Pro zou dat in één klap gebeurd zijn.

Gaat Apple de iPhone 2019 namen eindelijk versimpelen?

Ieder jaar is het weer een verrassing wat Apple doet met de namen van de iPhone. Dat ging een tijdlang goed: ieder jaar verscheen er een nieuwe iPhone, samen met een groter Plus-model. Toen de iPhone X daar als derde toestel bijkwam werd het al lastig, maar het jaar daarna deed Apple er nog een schepje bovenop en was de chaos compleet.

iPhone 11 en 11 Max

Het grotere model heette niet meer Plus, maar Max en het goedkopere exemplaar was niet de iPhone SE 2 maar de iPhone XR. Dat was niet alleen verwarrend, hiermee zette Apple zichzelf ook in een onmogelijke positie voor 2019. Want waar ga je naartoe na de iPhone XS, XS Max en iPhone XR?

Een nieuw gerucht, afkomstig van een iPhone-hoesjesmaker, stelt dat Apple ervoor zou kiezen om de drie toestellen om te dopen tot de iPhone 11, iPhone Pro en iPhone Pro Max. Hierbij is de iPhone 11 de opvolger van de iPhone XR en volgen de Pro en Pro Max respectievelijk de iPhone XS en XS Max op.

  • iPhone 11: de nieuwe iPhone XR, het instapmodel met de laagste prijs
  • iPhone Pro: de nieuwe iPhone XS, meer functies voor een hogere prijs
  • iPhone Pro Max: de nieuwe iPhone XS Max, meer functies en een groter scherm

Hoewel de betrouwbaarheid van het gerucht lastig te achterhalen is, hoop ik dat Apple op deze manier in één klap de naamgeving van de iPhone rechttrekt. Het zal ongetwijfeld even wennen zijn dat de iPhone 11 niet de nieuwe iPhone XS maar de iPhone XR is, maar voortaan gaat de iPhone dan net als de iPad door het leven.

Net als de iPad

De iPad (2018) is het instapmodel met de laagste prijs die is bedoeld voor de meeste mensen, net als de nieuwe iPhone XR. De duurdere iPad Pro is net als de nieuwe iPhone XS en XS Max beschikbaar in twee schermformaten en biedt meer functies (zoals een betere camera) voor een hogere prijs.

De beslissing om op de iPhone Pro over te stappen, zorgt niet alleen voor duidelijkheid, het zal ongetwijfeld ook het imago van Apple goeddoen. Nu wordt de iPhone XS gezien als het standaardmodel waar je dus ruim duizend euro voor betaalt, terwijl met de nieuwe naamgeving de nieuwe iPhone XR ineens het standaardmodel wordt met een prijs van rond de 800 euro.

Win nu alvast de iPhone 11, of iPhone Pro!

Wat de namen ook worden, op iPhoned lees je alles over deze drie nieuwe iPhones. Ze verschijnen volgende maand al, dus houd onze website goed in de gaten voor het laatste nieuws. Je kunt de opvolger van de iPhone XS zelfs nu al winnen! Doe daarvoor snel mee met onze winactie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's