iOS 12 officieel beschikbaar: zo download en installeer je de update

Lars Paijmans
17 september 2018, 19:01
3 min leestijd
Breaking
iOS 12 officieel beschikbaar: zo download en installeer je de update

Het is zover: vanaf nu kun je iOS 12 downloaden voor de iPhone en iPad. Kijk snel verder voor ondersteunende apparaten en hoe je de update installeert.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 downloaden: zo installeer je de update

Na maanden van bèta’s is het eindelijk zover: de grote jaarlijkse Apple-update voor de iPhone en iPad staat klaar om geïnstalleerd te worden. iOS 12 draait standaard op de vorige week aangekondigde iPhone XS, XS Max en iPhone XR.

Deze apparaten ondersteunen iOS 12:

  • iPhone 5S/SE/6/6 Plus/6S/6S Plus/7/7 Plus/8/8 Plus/X
  • iPad Air/Air 2/Pro/iPad 2017/iPad 2018
  • iPad mini 2/3/4
  • iPod touch 6e generatie

De update installeren is niet moeilijk. Houd er alleen rekening mee dat heel veel mensen nu tegelijk proberen om het bestand te installeren. Dat kan voor lange downloadtijden zorgen, dus het is slimmer om eventjes te wachten.

iOS 12 downloaden

Zo installeer je de update

Nu iOS 12 downloaden mogelijk is, is het tijd om de versie te installeren. Voordat je echter begint, raden we aan om eerst een back-up van je iPhone of iPad te maken. Mocht er tijdens de installatie iets fout gaan, dan ben je hierdoor geen gegevens kwijt.

Daarnaast moet je iPhone verbonden zijn met wifi en minstens 50 procent zijn opgeladen, al kun je ‘m beter tijdens het installeren aan een stopcontact hangen. Heb je dit allemaal gedaan, dan installeer je iOS 12 als volgt:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op Algemeen;
  3. Kies ‘Software update’.

Wacht vervolgens tot je iPhone of iPad de update gevonden heeft. Je apparaat gaat het bestand nu eerst downloaden. Zodra deze download is voltooid, kun je de update installeren. Hiervoor start je apparaat opnieuw op. Heb je te weinig opslagruimte om iOS 12 te downloaden? Dan kun je de update ook via je Mac/pc installeren of tijdelijk wat apps verwijderen om ruimte te maken.

Tip: draai je de iOS 12-bèta? Dan hoef je de update niet meer te installeren. De laatste bètaversie staat gelijk aan de eerste publieke versie die vandaag is verschenen. Er verschijnt dan ook geen update meer in de app. Wil je na vandaag geen bèta’s meer ontvangen? Verwijder dan het bètaprofiel van je toestel via ‘Instellingen > Algemeen > Profielen’.

Dit is er nieuw in iOS 12

Met iOS 12 doet Apple dit jaar een stapje terug. Na alle bugs in iOS 11 is dit een update waarmee Apple de basis weer op orde brengt. Toch is er genoeg om enthousiast van te worden: zo worden vooral oudere iPhones en iPads weer veel sneller na het installeren van iOS 12, zijn notificaties eindelijk verbeterd en nog veel meer. In onze uitgebreide review lees je alles wat de update introduceert.

Conclusie iOS 12 review

iOS 12 is geen update die je direct het gevoel geeft dat je iPhone of iPad weer een grote stap voorwaarts maakt. De flitsende functies ontbreken (zoals ARKit vorig jaar), maar daarvoor in de plaats krijg je een handvol vernieuwingen die de manier waarop je jouw iOS-device gebruikt permanent verbeteren. De prestatieverbeteringen op oudere apparaten zijn indrukwekkend, notificaties zijn eindelijk geen zooitje meer en met Schermtijd kun je jezelf uitdagen om je iPhone wat minder te gebruiken. Installeer iOS 12 dus zo zodra de update beschikbaar komt, want het is de belangrijkste update die Apple in jaren heeft uitgebracht.

Lees ook: onze volledige iOS 12 review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen