iOS 11 maakt autorijden veiliger met nieuwe iPhone-automodus

6 juni 2017, 15:08
2 min leestijd
iOS 11 maakt autorijden veiliger met nieuwe iPhone-automodus

Een fijn onderdeel van het nieuwe iOS 11 is dat het besturingssysteem herkent of je aan het autorijden bent. Zo werkt deze automodus in iOS 11.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de iOS 11 automodus

De update naar iOS 11 later dit jaar brengt een hoop nieuwe mogelijkheden met zich mee. Bekijk ons compleet iOS 11-overzicht om te zien wat je allemaal te wachten staat. Een belangrijk onderdeel, dat Apple snel besprak tijdens zijn WWDC 2017-presentatie, betekent een hoop voor veilig verkeer op de weg. De nieuwe automodus herkent automatisch of je aan het autorijden bent. Zet je ‘Niet storen tijdens autorijden’ aan, dan leiden notificaties je niet meer af achter het stuur.

iOS 11 automodus

iOS 11 herkent vanzelf dat je achter het stuur zit, omdat je plots sneller voortbeweegt. Hoewel de modus automatisch aan gaat, kunnen bijrijders wel aangeven dat ze gewoon notificaties mogen ontvangen. Als de automodus staat ingeschakeld, verschijnt er na het tikken op het scherm een bericht waarin staat je geen notificaties ontvangt. Tik je daarop, dan verschijnt er een knop waarmee je aangeeft dat je niet aan het rijden bent.

Het is ook mogelijk om automatisch een berichtje te sturen naar mensen die jou proberen te bereiken terwijl je aan het rijden bent. In dit sms-berichtje staat dat jij achter het stuur zit en daarom niet direct kan antwoorden.

In gesprek met minister Schultz

De automodus voor iOS zat er al aan te komen. Minister van verkeer Schultz stelde bijvoorbeeld eerder dit jaar in een gesprek met iPhoned al manieren te onderzoeken om smartphonegebruik onderweg terug te dringen. Daarvoor was de minister in gesprek met verschillende telecomfabrikanten. Niet alleen in Nederland werden deze gesprekken gevoerd. Ook in andere landen was er vraag voor een dergelijke automodus. Samsung introduceerde onlangs ook een soortgelijk systeem.

iOS 11 wordt in de herfst uitgebracht. Eind juni kun je alvast een testversie van het nieuwe besturingssysteem downloaden en installeren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu