Update: waarom de Steam Link-app uit de App Store is verwijderd

Lars Paijmans
27 mei 2018, 10:16
2 min leestijd
Update: waarom de Steam Link-app uit de App Store is verwijderd

Valve gaat het gemakkelijk maken om al je Steam-games naar je iPhone, iPad of Apple TV te streamen met de nieuwe Steam Link app. Zo gaat het werken.

Lees verder na de advertentie.

Update 27 mei: Apple heeft het zwijgen doorbroken. Marketing-directeur Phil Schiller heeft in een schriftelijke reactie aan enkele klanten uitgelegd waarom de Steam Link-app uit de App Store is verwijderd. Volgens de topman schendt de app enkele richtlijnen.

‘Uit onze beoordeling blijkt dat de app enkele regels overtreedt, bijvoorbeeld op het gebied van in-app aankopen. We zijn hierover in gesprek met Valve en hopen spoedig met een oplossing te komen. De App Store moet een uitstekende ervaring voor iedereen bieden.’

Daarnaast geeft de topman aan dat de  regels voor alle ontwikkelaars gelden, en er geen uitzonderingen worden gemaakt. Het lijkt er dus op dat Steam Link weer terugkomt in de App Store, al is het onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren. Ontwikkelaar Valve heeft nog niet op Apples verklaring gereageerd.

Oorspronkelijk bericht:

Steam Link app streamt games naar iOS en tvOS

De Apple TV en iPhone hebben duizenden eigen games, maar komen niet in de buurt van de uitgebreide catalogus van Valve’s Steam-platform. De grootste digitale winkel voor pc-games puilt uit van de grote titels, en als je een computer hebt is de kans groot dat je ooit al een spel op Steam hebt gekocht.

Om jouw Steam-catalogus voortaan op meerdere apparaten beschikbaar te maken, heeft Valve Steam Link aangekondigd. Deze nieuwe app voor iOS en tvOS laat je games vanaf je computer streamen naar je iPhone, iPad of Apple TV. Hiermee kun je straks je computer in de werkkamer opstarten, om vervolgens een spel in de huiskamer op de tv te spelen.

Steam Link app

Om dit mogelijk te maken moet je een Ethernet-kabel of 5GHz-netwerk gebruiken. Het is dus niet mogelijk om met Steam Link een spel vanaf je PC naar je iPhone te streamen als je buiten met mobiel internet verbonden bent. Daarvoor is de snelheid simpelweg te laag.

De Steam Link-app ondersteunt de speciale Steam Controller, maar ook alle controllers die ‘Made for iPhone’ zijn. De nieuwe app komt in de week van 21 mei beschikbaar en is gratis te downloaden en gebruiken.

Kwaliteit is nog even afwachten

Steam is niet de eerste die het mogelijk maakt om games naar een Apple-apparaat te streamen. Ook de PlayStation kan spellen naar een Mac streamen, al is deze kwaliteit lang niet altijd betrouwbaar of stabiel.

Het is daarom nog even afwachten of Steam het wel voor elkaar krijgt om grafisch intensieve games zonder vertraging en in goede kwaliteit naar je Apple-apparaten te streamen. Als Valve dit voor elkaar krijgt, kan het zomaar een van de beste nieuwe apps worden die de Apple TV in lange tijd gehad heeft.

Bron: Steam Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu