Fitbit Pay nu beschikbaar in Nederland: zo betaal je met je wearable

Lars Paijmans
29 januari 2019, 11:16
1 min leestijd
Fitbit Pay nu beschikbaar in Nederland: zo betaal je met je wearable

Betalen met je horloge: met de Apple Watch kan het nog niet in Nederland, maar met je Fitbit vanaf vandaag wel. Fitbit Pay Nederland is nu hier beschikbaar, en zo werkt het.

Fitbit Pay Nederland nu beschikbaar

Fitbit-eigenaren krijgen er vandaag een handige nieuwe toepassing bij voor de fitnesswearable. Vanaf nu kun je het apparaatje ook gebruiken om contactloos te betalen. Met de komst van Fitbit Pay in Nederland kun je een betaalpas toevoegen aan de Fitbit-app.

Deze Fitbit-apparaten ondersteunen Fitbit Pay Nederland:

  • Fitbit Charge 3 Special Edition
  • Fitbit Versa
  • Fitbit Ionic

De onderstaande banken ondersteunen de dienst:

  • Rabobank
  • ABN AMRO
  • ICS

Als je één van bovenstaande apparaten en banken hebt met een Maestro- of Mastercard-creditcard kun je Fitbit Pay gebruiken. In het geval van de Rabobank volgt Mastercard-ondersteuning later. Door de stappen op het scherm te volgen in de Wallet-app kun je een betaalpas koppelen.

Fitbit Pay Nederland

Zo betaal je met je Fitbit

Zodra alles is ingesteld, werkt betalen als volgt. Je houdt de linkerknop ingedrukt totdat je betaalpas op het scherm verschijnt. Voer een 4-cijferige code in en houd daarna de Fitbit in de buurt van een contactloze betaalautomaat. Als de betaling is voltooid verschijnt er een bevestiging op je scherm.

Om het betalen veilig te laten verlopen, gebruikt Fitbit Pay de zogenaamde tokenisatie-techniek. Hiermee worden accountgegevens vervangen door een code, zodat persoonsgegevens niet gedeeld worden. Daarnaast is een cijfercode verplicht om betalingen te kunnen doen met de dienst.

Daarmee is Fitbit Apple te snel af als het op contactloos betalen aankomt met je smartwatch. Terwijl Apple Pay langzaam maar zeker op steeds meer plekken beschikbaar komt, valt Nederland nog steeds buiten de boot. Fitbit-eigenaren kunnen vanaf nu in ieder geval vanaf hun pols hun boodschappen afrekenen.

Lees ook: Fitbit Charge 3 review: kleine veranderingen maken groot verschil

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu