Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘Apple probeert de kosten voor Beats Music te verlagen’

Rutger Otto
3 oktober 2014, 9:16
1 min leestijd
‘Apple probeert de kosten voor Beats Music te verlagen’

Apple zou in gesprek zijn met platenmaatschappijen om de Beats Music kosten voor gebruikers te kunnen verlagen. Daarmee hoopt Apple de muziekdienst aantrekkelijker te maken ten opzichte van de concurrentie.

Lees verder na de advertentie.

Het bedrijf uit Cupertino zou met muzieklabels aan het praten zijn over ‘nieuwe rechten en functies’. Dat meldt Re/code, dat doorgaans goed over Apple-nieuws is ingelicht. Bronnen melden Apple muziekdienst Beats Music ergens in 2015 vernieuwd moet worden.

Lagere Beats Music kosten

beats music kosten

Wat de nieuwe rechten en functies precies inhouden, is nog niet bekend, maar volgens Re/code vindt Apple de huidige prijs van de muziekdienst te hoog. Een prijsverlaging is dan ook een optie. Momenteel betalen gebruikers 10 dollar per maand, hetzelfde als concurrenten Spotify en Deezer. In Nederland is Beats Music nog helemaal niet beschikbaar.

Voor Apple is er een werk aan de winkel als ze een prijsverlaging willen doorvoeren. Want hoe blij zullen platenmaatschappijen zijn met minder inkomsten? Uiteindelijk moeten meer mensen voor iets minder een abonnement gaan nemen, wat weer gunstig kan uitpakken. Maar de labels zijn niet zo happig op nieuwe modellen. Zo waren platenmaatschappijen eerst al bezorgd dat streamingdiensten als Spotify zouden zorgen voor een verminderde cd- en downloadverkoop, wat ook gebeurde. Toch begint streamen steeds meer op te leveren, schrijft Re/code.

‘Beats Music stopt niet’

Eerdere geruchten dat Apple compleet met Beats Music zou stoppen, zijn volgens de website onjuist. Het verhaal was dat Apple de merknaam Beats Music wilde stoppen en de dienst binnen iTunes ging integreren. Het was een logische stap geweest, maar volgens bronnen van Re/code is dat niet waar. Wel wil het bedrijf uit Cupertino de dienst van een make-over voorzien. Het resultaat zien we misschien volgend jaar. Misschien wel in Nederland.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu