Wat gaat Apple doen met Beats Music?

Rutger Otto
23 september 2014, 9:21
2 min leestijd
Wat gaat Apple doen met Beats Music?

Geruchten gaan dat Apple de streamingdienst Beats Music gaat stopzetten, maar Apple zelf ontkent dat. Wat is het bedrijf dan wel met Beats van plan?

Lees verder na de advertentie.

Beats Music

beats music

Op TechCrunch valt te lezen dat Apple stopt met Beats Muziek, de muziekdienst die het bedrijf uit Cupertino afgelopen mei overnam voor 3 miljard dollar. De website zegt vijf bronnen te hebben gesproken die dat bevestigen, waaronder prominente werknemers bij Apple en Beats. Veel van de ontwikkelaars van Beats Music zouden momenteel aan andere dingen werken bij Apple, waaronder iTunes. Waarom Apple met de dienst zou stoppen is niet bekend.

Inmiddels heeft Apple simpelweg gereageerd met de woorden ‘niet waar’. Maar wat is er dan aan de hand? Re/code, doorgaans goed ingewijd wat betreft Apple, meldt dat hun bronnen hebben gezegd dat Apple ‘Beats Music kan aanpassen met veranderingen die op de Beats Music-merknaam van invloed zijn’.

Onderdeel van iTunes

Volgens TechCrunch wijst die uitspraak er dan weer op dat Apple simpelweg afwil van de merknaam Beats Music. Wat Apple er dan mee wil, is onbekend. Voor de hand ligt dat Beats Music onderdeel wordt van iTunes. Afhankelijk van hoe je dat interpreteert wordt de muziekdienst van Dr. Dre en Jimmy Iovine dan inderdaad stopgezet. Al krijgt het elders een nieuw leven. Misschien wel als streamingdienst in iTunes.

Dat zou een heel logische keuze zijn van Apple. Ooit liep Apple voorop met iTunes als platform waar mensen mp3’tjes konden kopen, maar tegenwoordig maakt streamen met een abonnement de dienst uit.

Beats afwezig tijdens iPhone 6 keynote

Het is daarnaast heel interessant dat Apple niets van Beats heeft getoond tijdens de iPhone 6 en Apple Watch presentatie. Er werd slechts over gesproken toen Tim Cook meldde dat U2’s nieuwe album ook op Beats Music beschikbaar zou zijn. Over een nieuwe app of diepere integratie met iPhone 6 of Apple Watch bleef het akelig stil. Zelfs over koptelefoons werd niet gesproken.

Wat de plannen van Apple met Beats zijn, blijft vooralsnog giswerk. Dat de merknaam van Beats Music vervalt en dat de dienst wordt opgenomen in iTunes klinkt echter het meest aannemelijk.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu