Apple werkt samen met Sesamstraat aan kinderseries

Lars Paijmans
21 juni 2018, 9:04
2 min leestijd
Apple werkt samen met Sesamstraat aan kinderseries

Apple heeft de handen ineen geslagen met Sesame Workshop om kinderseries te gaan maken. Wat gaat deze samenwerking opleveren?

Lees verder na de advertentie.

Waarom Apple Sesamstraat om hulp vraagt

Als je Apple het afgelopen jaar in de gaten gehouden hebt, kan het je niet ontgaan zijn dat het bedrijf druk bezig is met een eigen videodienst. De ceo van Netflix en Tim Cook zelf praten er al openlijk over, Hollywood-experts zijn er zeker van en nu blijken grote bedrijven ook met Apple samen te werken.

Zo hoorden we dit weekend dat Oprah Winfrey shows voor Apples Netflix-concurrent gaat maken en leren we dankzij Variety vandaag dat ook Sesamstraat met het bedrijf uit Cupertino in zee gaat.

Apple Sesamstraat

Variety is één van de belangrijkste en meest betrouwbare bronnen als het op Apples streamingdienst aankomt. Niet zo gek, want in het verleden verscheen Cookie Monster al in een reclamevideo van Apple om Siri te promoten.

Volgens de bronnen werkt Apple sinds kort samen met de Sesame Workshop, een non-profit organisatie die educatieve shows voor kinderen maakt. Sesamstraat is hier uiteraard ook onderdeel van. De deal tussen de twee partijen zou betekenen dat Sesame Workshop meerdere shows gaat ontwikkelen, die exclusief op Apples tv-dienst verschijnen.

Dit betekent dus niet dat je straks Sesamstraat kunt gaan kijken via de dienst, aangezien die show nu al op HBO verschijnt. In plaats daarvan richt Apple zich op nieuwe ‘live action’ en geanimeerde shows, samen met een voor Apple-exclusieve serie met de bekende poppen.

Apples programmering steeds completer

Sesamstraat is niet de eerste partij die kinderprogramma’s voor Apple gaat maken. Onlangs bleek ook Cartoon Saloon samen te werken met het bedrijf uit Cupertino om tekenfilms te produceren, die vooral op een jonger publiek zijn gericht. Hierdoor begint de programmering voor de dienst steeds completer te worden. Dat moet ook wel, want volgens de laatste geruchten zou Apple begin 2019 van start willen gaan met zijn eigen videodienst.

Lees ook: Overzicht: Het complete Apple TV-dienst aanbod tot nu toe

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Variety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu