De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Oprah Winfrey gaat aan de slag voor Apples tv-dienst

Michel van 't Klaphek
16 juni 2018, 13:22
2 min leestijd
Oprah Winfrey gaat aan de slag voor Apples tv-dienst

Apple heeft niemand minder dan Oprah Winfrey aan zich weten te binden. Het tv-icoon gaat zich bezighouden met films, boeken en apps maken.

Lees verder na de advertentie.

Oprah Winfrey Apple-deal beklonken: dit moet je weten

Apple heeft de samenwerking op haar officiële website bevestigd, maar laat weinig informatie over de samenwerking los. De Hollywood Reporter heeft uit meerdere bronnen echter de eerste details weten op te pikken.

Oprah heeft een meerjarig contract getekend, waarbij ze originele programma’s voor Apple gaat maken waarin ‘contact’ met publiek van over de hele wereld centraal straat. Volgens de entertainmentsite betekent dit dat we onder meer films, tv-programma’s, apps en boeken van de beroemdheid mogen verwachten.

Tim Cook Apple streamingdienst

Waar, en hoe deze te bekijken zijn, is voorlopig nog de vraag. Uiteraard is Apple druk bezig met het optuigen van haar eigen tv-dienst, maar de shows van Oprah zouden bijvoorbeeld ook in Apple Music kunnen komen. Volgens de geruchten lanceert Apples tv-dienst ergens in het begin van 2019.

Lees ook:  Apples tv-dienst krijgt vorm met programmering van twee nieuwe shows

Grootste ster tot nog toe voor Apple

De deal met Apple is niet exclusief. Dat betekent dat Winfrey ook klussen voor andere partijen mag uitvoeren. Daarnaast blijft ze werkzaam bij haar eigen tv-zender (OWN), en blijft ze hiervoor onder meer podcasts maken.

Het is de grootste deal die Apple tot nog toe heeft weten te sluiten. Het lijkt er daarmee op dat het bedrijf tegenwicht wil bieden aan onder meer Amazon en Netflix. Eerstgenoemde wist onlangs actrice Nicole Kidman aan zich te binden terwijl de Obama’s een deal sloten met Netflix. In een eerder stadium haalde Apple al onder meer topmensen bij Sony weg en kocht de rechten op diverse series.

Lees alles over de bevestigde films en series in ons Apple tv-dienst overzicht. Wil je altijd als eerst op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, download de iPhoned-app of houd de website in de gaten!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu