De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tim Cook bevestigt: ‘Apple gaat zich sterk focussen op tv-series en films’

Lars Paijmans
15 mei 2018, 14:08
2 min leestijd
Tim Cook bevestigt: ‘Apple gaat zich sterk focussen op tv-series en films’

In een nieuw interview met Bloomberg Television is Apple-ceo Tim Cook verrassend openhartig. Hij maakte niet alleen nieuwe Apple Music-cijfers bekend, maar bevestigt ook voor het eerst dat Apple zich de komende tijd richt op het aanbieden van series en films.

Tim Cook Apple streamingdienst: ‘het is onze nieuwe focus’

In het interview maakt Cook bekend dat Apple Music inmiddels 50 miljoen betalende gebruikers heeft. Dat betekent dat de muziekdienst wederom een spectaculaire groei heeft doorgemaakt. Stond de teller in april nog op 40 miljoen, een maand later zijn er tien miljoen betalende gebruikers bij gekomen. Ter vergelijking: Spotify zit in mei op 75 miljoen betalende leden.

Tim Cook Apple streamingdienst

‘Een focus op content’

Naast deze bekendmaking was Tim Cook vooral spraakzaam over de onaangekondigde videodienst van het bedrijf. Omdat Apple al maanden films en series opkoopt wisten we hier al van, maar het is de eerste keer dat de ceo er zo over spreekt.

“We zijn enorm geïnteresseerd in de contentbusiness. We gaan ons mengen in een manier die bij ons merk past”, aldus Cook. “We geven er nu nog geen details over, maar het is duidelijk een belangrijk punt voor ons.” Hiermee doelt Cook op de enorme investering van meer dan een miljard dollar die Apple doet om zijn tv-platform van de grond te krijgen.

De laatste geruchten stellen dat Apple in maart 2019 van plan is om de nieuwe dienst te lanceren. Verschillende topmannen uit de entertainmentbranche zouden hier inmiddels met Apple over gesproken hebben. Er zouden inmiddels ruim 40 man bij ‘Apple Worldwide Video’ werken, die spoedig een eigen kantoor krijgen in California. De focus zou nu nog voornamelijk op de Verenigde Staten liggen, maar zal later ook uitwijken naar Europa en Latijns-Amerika.

Begin 2017 zei de ceo al voorzichtig te spelen met het idee om de dienstensector van Apple op deze manier uit te breiden, maar het interview van vandaag maakt het voor eens en altijd duidelijk dat Netflix er spoedig een geduchte concurrent bij krijgt.

Lees ook: Overzicht: Het complete Apple TV-dienst aanbod tot nu toe

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu