Apple breidt kantoor voor AI en machine learning uit

Erwin Vogelaar
23 februari 2017, 20:37
2 min leestijd
Apple breidt kantoor voor AI en machine learning uit

Apple Seattle breidt uit, met met meer ruimte en personeel om te werken aan kunstmatige intelligentie en machine learning.

Lees verder na de advertentie.

Apple Seattle

We weten al een tijdje dat Apple druk bezig is met verschillende projecten rond kunstmatige intelligentie. De inspanningen rond AI worden nu extra duidelijk, omdat Apple zijn kantoor in Seattle gaat uitbreiden. In een gesprek met GeekWire stelt Apples Carlos Guestrin dat het bedrijf op zoek is naar “de beste mensen die enthousiast zijn over AI en machine learning”. Met hen wil Apple verdere mogelijkheden onderzoeken, om deze vervolgens in verschillende Apple-producten toe te passen.

apple seattle

Apple is al druk bezig met uitbreiden door middel van Apple Campus 2 in Cupertino. In april kunnen Apple-werknemers eindelijk daar aan de slag. In Seattle gaan er waarschijnlijk ook enkele verdiepingen in het gebouw bijkomen. Vorig jaar heeft Apple in die stad al het bedrijf Turi gekocht. Turi was opgericht door Guestrin en specialiseerde zich in AI en machine learning. Apple werkt nu samen met de University of Washington om talent aan te trekken. Apple laat niet weten hoeveel werknemers er nu al in Seattle werken.

Technologieën rond kunstmatige intelligentie en machine learning kunnen gebruikt worden voor allerlei Apple-producten, zoals de iPhone, MacBook en Apple Watch. Omdat deze ontwikkelingen voornamelijk op software gebaseerd zijn, kunnen ook oudere apparaten aanzienlijk verbeterd worden in bijvoorbeeld een volgende versie van iOS. Denk aan een betere versie van Siri, een slimme Mail-app of interessante combinaties met HomeKit. “Wat een groot verschil gaat maken in de toekomst, om mij emotioneel te verbinden met een apparaat, is hoe het mij begrijpt, in hoeverre het kan voorspellen wat ik nodig heb en wil”, stelt Guestrin.

De University of Washington werkt niet alleen samen met Apple. De universiteit gaat een nieuw informaticagebouw bouwen en werkt hiervoor samen met onder andere Microsoft en Google.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: GeekWire
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen