Apple onthult projecten voor het verbeteren van kunstmatige intelligentie

Lars Paijmans
9 december 2016, 9:13
2 min leestijd
Apple onthult projecten voor het verbeteren van kunstmatige intelligentie

Deze week verkondigde Apple dat ze hun onderzoeken naar kunstmatige intelligentie (AI) openbaar zouden maken. Nu voegt het bedrijf direct de daad bij het woord, door open kaart te spelen over een aantal interessante Apple AI projecten waar aan gewerkt wordt.

Lees verder na de advertentie.

Apple AI projecten onthuld

Kunstmatige intelligentie of AI wordt steeds belangrijker. Spraakassistenten als Siri en de Google Assistant kunnen niet zonder, en door AI te verbeteren worden deze assistenten merkbaar slimmer. Daarnaast komt de techniek van pas voor het verbeteren van foto’s, zelfrijdende auto’s en meer technieken waar Apple zich mee bezig houdt.

Apple AI projecten

Quartz kreeg een aantal foto’s van de presentatie in handen, die Apple op een AI-conferentie in Barcelona gaf. Russ Salakhutdinov, Apples hoofd machine learning, en andere medewerkers bespraken de verschillende projecten die raakvlakken hebben met AI. De onderwerpen van de Apple AI projecten lopen erg uiteen. Zo wordt er gekeken naar gezondheid en vitale functies, het maken van voorspellingen en het verwerken van afbeeldingen en kleuren. Ook het verbeteren van een intelligente assistent staat op de lijst, waarbij er natuurlijk op Siri gedoeld wordt.

Aanwijzing voor het autoproject

Hoewel de Apple-medewerkers het woord ‘auto’ niet in hun mond namen, is op een van de afbeeldingen in de presentatie duidelijk een auto te zien. Opvallend, want dit sluit aan bij de steeds concreter wordende geruchten dat Apple aan een eigen zelfrijdende auto werkt. Kunstmatige Intelligentie is hier cruciaal voor, omdat hierdoor objecten kunnen worden herkend en de auto kan worden aangestuurd.

Vanaf nu mogen Apples AI-onderzoekers hun bevindingen publiceren, om zo de algemene vooruitgang op dit gebied te versnellen. Apple kiest hier niet voor omdat ze deze bevindingen nu zo graag met anderen delen, maar omdat dit nieuw talent moet aanmoedigen om Apple boven andere bedrijven te kiezen die minder gesloten zijn.

Lees ook: Opinie: Het is hoog tijd dat Apple iets doet aan haar gesloten imago

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Quartz
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen