‘Zo wil Apple voorkomen dat je peperdure iMac Pro wordt gestolen’

Lars Paijmans
22 november 2017, 11:07
2 min leestijd
‘Zo wil Apple voorkomen dat je peperdure iMac Pro wordt gestolen’

De iMac Pro wordt met afstand de duurste iMac die Apple ooit gemaakt heeft. Gelukkig heeft de desktop een slim trucje om dieven te slim af te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Zo wil Apple iMac Pro-diefstal voorkomen

Apple heeft deze nieuwe functie nog niet bevestigd, techblog Pike’s Universum ontdekte het door diep in de code van macOS te graven. Hierdoor weten we nu bijvoorbeeld ook dat de iMac Pro als eerste Mac ‘HĂ© Siri’ gaat ondersteunen.

In de code zijn verwijzingen gevonden voor een mobiele verbinding, die geavanceerde diefstalbeveiliging mogelijk maakt. Dit lijkt vooralsnog veel op hoe de ‘Zoek mijn iPhone-functie’ werkt. Deze nieuwe vorm van ‘Zoek mijn iMac Pro’ stuurt regelmatig de exacte gps-locatie door.

iMac Pro diefstal

Zoals het er nu naar uitziet, kun je deze functie niet uitschakelen. Hierdoor zou je dus op een iPhone die je via iCloud koppelt precies kunnen zien of de iMac Pro nog staat waar je hem achtergelaten hebt. Zodra het apparaat zijn plek verlaat, kun je een melding ontvangen.

Omdat Apple nog niets gezegd heeft over de functie, houden we het vooralsnog bij een gerucht. Zo geeft Pike’s Universum ook aan dat de code simpelweg een restje iOS-code kan zijn die niets in macOS te zoeken heeft. Een dergelijke functie past echter prima bij de iMac Pro, die door de hoge prijs ongetwijfeld een aanlokkelijk product vormt voor dieven.

Het laatste Apple-product van 2017

De iMac Pro is het laatste product van 2017 dat Apple uitbrengt. De high-end iMac werd tijdens WWDC in juni onthuld, maar daarna werd het stil. Het apparaat zou nog steeds volgende maand uitkomen, maar tot nu toe blijft de exacte datum een raadsel. Omdat het bedrijf ook de HomePod al uitstelde naar 2018, zou het ons niets verbazen als ook de iMac Pro op het laatste moment wordt opgeschoven naar het begin van volgend jaar.

Zodra Apple de definitieve datum van de iMac Pro bekend maakt, lees je het uiteraard hier. Kun je niet wachten op deze spectaculaire nieuwe Mac? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en je weet het als eerste.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Device: iMac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen