De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Apple Arcade: nieuwe gamingdienst voor iOS, Mac en Apple TV

Michel van 't Klaphek
25 maart 2019, 18:44
2 min leestijd
Breaking
Apple Arcade: nieuwe gamingdienst voor iOS, Mac en Apple TV

Apple heeft Apple Arcade onthuld. Met dit abonnement speel je onbeperkt betaalde games op je iPad, iPhone, Mac en Apple TV. Dit moet je weten over Apples ‘Netflix voor games’.

Apple Arcade officieel onthuld

Naast Apple News Plus en Apple TV Plus heeft het bedrijf uit Cupertino vandaag ook Apple Arcade onthuld. Met dit abonnement kun je onbeperkt games uit de App Store op je iPad, iPhone, Mac en Apple TV spelen. Dit is dus Netflix, maar dan voor games.

Met Apple Arcade kun je meer dan 100 exclusieve, betaalde games spelen. Onder meer de bekende ontwikkelaars Lego, Sega en Konami gaan in ieder geval meedoen. Je vindt de nieuwe dienst binnenkort in de App Store op je iOS- of macOS-apparaat, onder zijn eigen tabblad.

Apple Arcade Screens

De spellen hoeven dus niet meer los aangeschaft te worden: een abonnement is voldoende. Dit is een groot verschil met Google Stadia, waarbij je games los moet kopen. Bovendien is Apple Arcade geen streamingdienst, maar een abonnement.

Verder ‘onthoudt’ Apple Arcade waar je bent gebleven. Wanneer je dus op je Apple TV bent begonnen met spelen en er plotseling vandoor moet, kun je direct verdergaan op je iPad of iPhone. Bovendien heb je geen actieve internetverbinding nodig om te spelen. Alleen tijdens het opstarten van de game moet je even verbinding maken.

Geen advertenties

Gratis games, die bijvoorbeeld geld verdienen met advertenties, zitten niet in het abonnement. Voor een vast bedrag per maand kun je dus onbeperkt gamen. De spellen worden automatisch van updates voorzien.

Apple Arcade is meer dan alleen een game-abonnement. De iPhone-maker werkt namelijk met studio’s samen bij het ontwikkelen en financieren van spellen. Het aanbod is daarom exclusief. Tot slot is één abonnement genoeg om met het hele gezin te spelen.

Apple zet volop in op diensten. Tijdens de keynote werden ook nog Apple TV Plus, een dienst om films en series mee te kijken, en Apple News Plus aangekondigd. Deze kranten- en tijdschriftenkiosk komt voorlopig alleen in de Verenigde Staten en Canada uit.

Beschikbaarheid en prijs

Het is nog niet duidelijk of Apple Arcade naar Nederland komt. Wel maakte men bekend dat het game-abonnement in de herfst naar 150 landen komt. Ook over het prijskaartje is nog niks bekend.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu