Apple News Plus officieel onthuld: dit is Apples kiosk voor kranten en tijdschriften

Florence Peeters
25 maart 2019, 18:13
2 min leestijd
Breaking
Apple News Plus officieel onthuld: dit is Apples kiosk voor kranten en tijdschriften

Na een maandenlange geruchtenstroom is Apple News Plus officieel onthuld tijdens een speciale keynote. Het is een online kiosk voor kranten en magazines. Lees er hier alles over.

Lees verder na de advertentie.

Apple News Plus officieel gepresenteerd

Naast Apple TV Plus heeft het bedrijf uit Cupertino ook Apple News Plus gepresenteerd. Deze dienst geeft je tegen betaling toegang tot een hele collectie kranten, tijdschriften en opiniebladen. Er zijn meer dan 300 titels om uit te kiezen. Apple News Plus is nog niet meteen beschikbaar in Nederland, maar komt later dit jaar naar Europa. Het Verenigd Koninkrijk is dan als eerst aan de beurt.

Nieuwsdienst biedt gepersonaliseerde content aan

Een belangrijke feature van Apple News Plus is dat het titels en artikelen aanbiedt op basis van jouw interesses en leeskeuzes. Hierbij let Apple echter wel op jouw privacy, want zowel Apple als adverteerders kunnen niet zien wat je precies leest. Lange tijd gingen er geruchten rond dat dit een struikelblok zou zijn voor uitgevers, omdat zij graag zoveel mogelijk te weten komen over lezers.

Naast persoonlijke aanbevelingen, zijn er ook curatoren die dagelijks de meest boeiende verhalen uitlichten. Verder is het erg gemakkelijk om door magazines of kranten te browsen. Zo kun je een heel nummer lezen, maar ook slechts een los artikel. Door te swipen ga je naar het volgende artikel.

Zo werkt Apple News Plus

Ook is de lay-out van de content geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad. Een artikel met veel foto’s krijg je zo te zien zoals het is bedoeld, en niet als een plat pdf-bestand waarin je moet inzoomen. Bovendien zijn de voorpagina’s van enkele magazines, zoals Esquire, voorzien van een korte video. Tijdschriften lezen wordt zo levendiger.

Het bedrijf van ceo Tim Cook werkt al geruime tijd aan de nieuwsdienst. In maart vorig jaar nam Apple al de digitale tijdschriftenservice Texture over. Vanuit daar heeft Apple een eigen nieuwsdienst ontwikkeld, die talloze titels aanbiedt. Zo kun je in ieder geval de magazines Bon Appétit, Fast Company en National Geographic lezen.

Apple News Plus esquire

Daarnaast is het mogelijk om Apple News Plus op je Mac te gebruiken. Een andere handige functie is Gezinsdeling. Hierdoor kun je samen met vijf andere gezinsleden genieten van hetzelfde abonnement.

Adviesprijs en beschikbaarheid

Apple News Plus wordt onderdeel van de normale Apple News-app: het is dus geen losstaand programma. Deze kiosk is (nog) niet in Nederland beschikbaar. Amerikanen gaan tien dollar per maand betalen voor Apple News Plus. Een Nederlandse adviesprijs is niet genoemd.

De Apple keynote stond in het teken van diensten. Met Apple TV Plus kondigde het bedrijf haar eigen Netflix-concurrent aan, terwijl je met Apple Arcade onbeperkt games op je iPad, iPhone, Mac en Apple TV kunt spelen. Al deze diensten worden in de herfst uitgebracht. Schrijf je dus in voor onze nieuwsbrief, download de gratis iPhoned-app of houd de site in de gaten om op de hoogte te blijven.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu