‘Pokémon Go trekt dagelijks nog steeds 290.000 Nederlandse spelers’

Rutger Otto
17 oktober 2017, 15:03
2 min leestijd
‘Pokémon Go trekt dagelijks nog steeds 290.000 Nederlandse spelers’

Hoewel mensen niet meer massaal Pokémon Go-spelend over straat lopen, wordt het mobiele spel alsnog behoorlijk veel gespeeld. Dagelijks starten bijna 300.000 Nederlanders de app op.

Lees verder na de advertentie.

Aantal Nederlandse Pokémon Go-spelers

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Dutch Apps Market’ van Telecompaper, uitgevoerd in juni van dit jaar. De marktonderzoeker stelt elk halfjaar een online enquête samen over onder meer het appgebruik van Nederlanders. Die wordt ingevuld door een representatief aantal van minstens tienduizend personen.

Pokémon Go trekt dagelijks gemiddeld 290.000 Nederlandse spelers. Het wekelijkse aantal ligt hoger: 560.000 consumenten van 12 jaar of ouder spelen de game minstens een keer per week. In de maand dat de peiling van Telecompaper werd gedaan, organiseerde Niantic een evenement waarbij spelers meer ervaringspunten konden krijgen en waren er veel meer soorten Pokémon te vangen dan normaal. Welke invloed dit heeft gehad op het spelersaantal van die maand, is niet bekend.

Minder dan voorheen

Toen Pokémon Go verscheen in juli 2016, werd de app massaal gedownload. In september vorig jaar was het spel op 1,8 miljoen toestellen in Nederland geïnstalleerd. Drie maanden later nam dat aantal af. Er waren toen 1,2 miljoen toestellen waarop het spel was geïnstalleerd. Het is niet duidelijk hoeveel mensen de app nu nog op hun telefoon hebben staan.

Vierdaagse apps

Grote update

Pokémon Go krijgt binnenkort vermoedelijk een grote update, waarmee een nieuwe lading Pokémon wordt toegevoegd. De update komt naar verwachting op 31 oktober met Halloween beschikbaar en introduceert ook speciale items en acties. Zo probeert de ontwikkelaar mensen geboeid te houden. Afgelopen weekend was er nog een speciaal evenement in Amstelveen, waar spelers zeldzame Pokémon konden vangen.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om zogeheten Pokémon Go Raids te doen. Spelers moeten dan samenwerken om krachtige, legendarische monsters te verslaan en te vangen. Lees ook onze tips om nieuwe Pokémon te vangen.

Download Pokémon Go in de App Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over Pokémon Go

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen