Pokémon GO: 5 tips om de nieuwe Johto-Pokémon te vangen

17 februari 2017, 21:46
3 min leestijd
Pokémon GO: 5 tips om de nieuwe Johto-Pokémon te vangen

De grootste Pokémon GO update ooit is hier: de tweede generatie met monsters is toegevoegd en met deze vijf Pokémon GO Johto tips weet je zeker dat jij ze vangt.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Johto tips

Eerder deze week maakte Niantic bekend dat er een grote update voor Pokémon GO aankwam: 80 nieuwe monsters uit de tweede generatie (goud en zilver) verschijnen in de spelwereld. Bovendien krijgt je trainer meer keuzes voor kleding en worden menu’s toegankelijker gemaakt. Het vangen van de nieuwste Pokémon GO Johto monsters is natuurlijk het belangrijkst. Daarbij komen deze vijf tips goed van pas:

1. Evolueer oude Pokémon naar nieuwe Pokémon

De 80 nieuwe Johto Pokémon verschijnen voortaan in het wild, maar een aantal bestaande Pokémon uit de eerste generatie kun je er ook naar evolueren. Zo kun je Gloom evolueren naar een Bellossom, maar hier heb je wel nieuwe voorwerpen voor nodig. In dit geval een Sun Stone, die je kunt vinden door Pokéstops te blijven bezoeken. Een enkeling is gewoon ouderwets met Candy te evolueren naar een nieuw exemplaar. Golbat bijvoorbeeld, die je met een aantal candy in de nieuwe Crowbat kunt laten veranderen.

Pokémon GO Johto

2. Houd rekening met serverproblemen

Omdat de update voor Pokémon GO net is uitgebracht, kan het gebeuren dat de servers wat minder stabiel zijn. Voor veel spelers zal dit het moment zijn om terug te keren naar de game. Zo duurde het bij ons langer dan normaal om de kaart te laden en moesten we de game een keer opnieuw opstarten om de radar weer aan te praat te krijgen.

3. Zo evolueer je de nieuwe Eevee-evoluties

Ook Eevee heeft er twee nieuwe evoluties bij gekregen met de komst van de Johto Pokémon. Deze kun je willekeurig krijgen als je een Eevee laat evolueren, maar slimmer is om een handige easter egg te benutten. Door Eevee de juiste naam te geven, weet je namelijk zeker dat je de nieuwe versie krijgt. De namen zijn als volgt:

  • Umbreon: Noem je Eevee Tamao
  • Espeon: Noem je Eevee Sakura
Pokémon GO Johto Eevee

4. Dit zijn de nieuwe Berries (en zo gebruik je ze)

Er zat al een Berry in Pokémon GO, maar de Johto-update maakt er een volledige fruitmand van. Via PokéStops kun je nu bijvoorbeeld een Berry vinden die je extra Candy geeft na het vangen van een Pokémon. Een handig hulpmiddel als je een monster nog wilt laten evolueren. Daarnaast kun je een nieuwe Berry gebruiken die de Pokémon minder laat aanvallen. Dit geeft jou meer kansen om er een bal naar te gooien. Houd er wel rekening mee dat je slechts één Berry tegelijk kunt gebruiken.

5. Candy verdien je makkelijker op deze manieren

Niantic is minder gierig geworden als het op Candy aankomt. Goed nieuws, want dit betekent dat je minder vaak hetzelfde monster hoeft te vangen om hem te laten evolueren. Zo kun je een van de nieuwe Berries gebruiken om het aantal Candy te verhogen. Daarnaast leveren evoluties die je vangt geen drie maar vijf Candy op terwijl een derde evolutie je zelfs tien Candy oplevert. Ook het uitkiezen van een Buddy-Pokémon levert voortaan sneller nieuwe Candy op.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu