Teardown: 16 inch-MacBook Pro maakt einde aan toetsenbordproblemen

Michel van 't Klaphek
16 november 2019, 10:27
2 min leestijd
Teardown: 16 inch-MacBook Pro maakt einde aan toetsenbordproblemen

Het gedoe met plakkende, hangende en niet reagerende toetsen is over. De experts van iFixit hebben de 16 inch-MacBook Pro uit elkaar gehaald en kunnen bevestigen dat het vertrouwde schaartoetsenbord een comeback maakt.

Lees verder na de advertentie.

16 inch-MacBook Pro teardown

Goed nieuws voor mensen die twijfelen over de aanschaf van de nieuwe 16 inch-MacBook Pro. In een nieuwe teardown laten de mensen van iFixit zien hoe de nieuwe laptop er van binnen uitziet. De belangrijkste conclusie is dat de 16 inch-MacBook Pro nagenoeg hetzelfde toetsenbord als de Pro uit 2015 heeft. Ook het externe bluetooth Magic Keyboard dat Apple verkoopt lijkt erop.

Apple maakt dus de terugkeer naar een schaarmechanisme-toetsenbord, en neemt afscheid van het zogenoemde vlinderkeyboard. Volgens iFixit is er overigens weinig gesleuteld aan het vertrouwde keyboard. Wel heeft men het iets makkelijker gemaakt om individuele toetsen te vervangen, wat beter is voor de duurzaamheid.

Ten opzichte van de vorige MacBook Pro, die begin dit jaar uitkwam, zijn de toetsen van zijn opvolger een minuscule 0.2 mm dikker. Ook gaan de toetsen iets dieper de behuizing in wanneer je ze indrukt. Dit zorgt ervoor dat het schaarkeyboard logger is dan zijn voorganger, maar wel steviger. Bovendien vindt stof en ander vuil moeilijker zijn ingang.

16 inch macbook pro teardown

iFixit is dan ook redelijk stellig in zijn conclusie: volgens de reparateurs zijn de toetsenbordproblemen van Apple verleden tijd. Dit is goed nieuws voor het bedrijf uit Cupertino, want de kritiek van afgelopen jaren was niet mals. Onder meer The Wall Street Journal besteedde aandacht aan het probleem middels een humoristische column. Uiteindelijk trok Apple het boetekleed aan en begon men een toetsenbordreparatieprogramma.

Lees alles over de 16 inch-MacBook Pro op onze overzichtspagina

Nieuwe MacBook Pro kopen?

Denk je eraan om de nieuwe laptop in huis te halen? Check dan eerst ons 16 inch-MacBook Pro aankoopadvies. Hierin bespreken we de belangrijkste veranderingen ten opzichte van zijn voorganger. Ben je eruit en wil je de nieuwe MacBook Pro kopen, of een andere MacBook aanschaffen? Check dan de scherpste aanbiedingen en deals in onze prijsvergelijker.

Bron: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu