De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple erkent toetsenbordproblemen nieuwe MacBooks: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
28 maart 2019, 14:54
2 min leestijd
Apple erkent toetsenbordproblemen nieuwe MacBooks: dit moet je weten

Apple erkent dat sommige mensen met een nieuwe MacBook Air of MacBook Pro last hebben van toetsen die blijven ‘hangen’ of ‘plakkerig’ aanvoelen, maar kondigt geen speciaal reparatieprogramma aan.

Lees verder na de advertentie.

Geen MacBook-reparatieprogramma op komst

Niets vervelenders dan niet reagerende letters of toetsen die herhalen tijdens het typen op je laptop. Toch is het de dagelijkse realiteit voor sommige MacBook-gebruikers, zo erkent ook Apple. In een reactie aan The Wall Street Journal laat een woordvoerder weten dat sommige MacBook-toetsenborden niet helemaal goed werken.

‘We zijn ons ervan bewust dat een klein gedeelte van de mensen met een MacBook Air of MacBook Pro problemen hebben met hun derde-generatie vlindertechniektoetsenbord. De overgrote meerderheid heeft echter een hoop plezier van het nieuwe keyboard.’

MacBook Air 2018 review

Kortom: de problemen zijn niet groot genoeg om een reparatieprogramma op touw te zetten. In plaats daarvan moet je contact opnemen met Apple of de verkoper wanneer jouw toetsenbord niet goed functioneert. Aangezien het om de nieuwste versies gaat, heb je in principe recht op fabrieksgarantie.

Je kunt geen gebruik maken van het gratis MacBook reparatieprogramma, dat alleen geldt voor modellen die tussen 2015 en 2017 zijn gemaakt. Hierbij wordt je toetsenbord altijd kosteloos gerepareerd, of je nu nog garantie hebt of niet.

Originele klacht Macbook toetsenbord

De laptops van vorig jaar zijn uitgerust met een nieuwe versie van het vlindertechniektoetsenbord. Deze knoppen nemen een stuk minder ruimte in dan traditionele keyboards, waardoor MacBooks de afgelopen jaren een stuk dunner zijn geworden. Ze hebben hun naam te danken aan de vorm: wanneer je de bovenlaag van de laptop afhaalt, lijken de toetsen op een vlinder. Mogelijk krijgt de volgende MacBook een glazen toetsenbord, zo liet een patent zien.

Apple reageert op een origineel ingestoken column van Joanna Stern, die regelmatig geestige artikelen aanlevert voor de Amerikaanse krant. Dit keer schreef ze haar artikel zonder de letters ‘e’ en ‘r’, om aan te geven hoe lastig het is als de knoppen niet goed werken. “Maak j gn zorgn. Ik kan nog stds typn, alln mijn totsnbod nit”, zo begint de humoristische column. Via een speciale knop kunnen lezers ook het ‘plakkerige’-effect zien, waarbij de letters juist dubbelop verschijnen.

Lees het laatste nieuws over Apple Macbooks

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu