De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Student en geld nodig? Ga aan de slag via deze bijbanen-apps

Michel van 't Klaphek
24 augustus 2020, 16:58
5 min leestijd
Student en geld nodig? Ga aan de slag via deze bijbanen-apps

Aan vacature-apps geen gebrek, maar welke moet je nou hebben? In dit artikel vind je een overzicht van goede applicaties voor het vinden van een (bij)baan.

Vacature-apps voor het vinden van een (bij)baan

Ben je op zoek naar een baantje, bijvoorbeeld omdat je je vorige baan bent verloren dankzij het coronavirus? Dat kan nog knap lastig zijn. In dit artikel zetten we daarom enkele handige vacature-apps op een rij die jou helpen bij de zoektocht. Er komen zowel hele algemene als meer specifieke (op jongeren gerichte) apps voorbij, dus er zit er ongetwijfeld eentje bij die bij jou past.

1. Vacaturesites met een app

Ten eerste heb je natuurlijk de klassieke jobboard: bedrijven plaatsen hier hun vacature waarop jij reageert. Het voordeel van zulke vacaturewebsites is het algemene aanbod. Wanneer je nog niet precies weet wat je wil gaan doen kun je met dit soort apps en sites de kat uit de boom kijken: wat voor banen en branches zijn er eigenlijk allemaal?

Het voordeel van dit soort bijbanen-apps is ook direct het nadeel: het aanbod is heel algemeen dus waarschijnlijk zijn een hoop vacatures niet op jou van toepassing. Wel is het een prima manier om je op arbeidsmarkt voor (bij)banen te oriënteren.

De meeste grote jobboards hebben naast een website ook een iPhone-app. Hieronder staan enkele bekende partijen voor je opgesomd:

Randstad NL: Vacatures en werk

Randstad Groep Nederland bv

Gratis via App Store

Monsterboard Vacatures Zoeken

Monster Worldwide, Inc.

Gratis via App Store

Indeed Vacatures Zoeken

Indeed Inc.

Gratis via App Store

2. Bijbanen-apps voor studenten

Naast de grote, meer algemeen ingestoken vacature-apps zijn er ook partijen die zich specifiek richten op scholieren en studenten. Via deze platformen kun je onder meer bijverdienen in de horeca, maaltijdbezorging, of bijvoorbeeld als promotiemedewerker.

Een bekende vacature-app is YoungCapital, dat vestigingen in heel Nederland heeft. Wanneer je bij YoungCapital aan de slag wil solliciteer je eerst bij de vestiging bij jou in de buurt, waarna je via dit bureau bij de ‘klant’ aan de slag gaat, bijvoorbeeld bij een klantenservice of hotel.

YoungCapital

YoungCapital B.V.

Gratis via App Store

Andere vacature-apps, zoals NowJobs, werken compleet digitaal. Je maakt een profiel aan, zoekt naar geschikte vacatures, solliciteert en gaat aan de slag. Zoals de naam al doet vermoeden is deze app met name handig voor wanneer je direct geld nodig hebt, want je kunt in theorie na aanmelding dezelfde dag nog aan de slag.

NOWJOBS

House of HR

Gratis via App Store

Wie goed met kinderen kan omgaan moet eens bij Bsit kijken, een app die ouders aan oppassers koppelt. Je kunt zowel eenmalig, als op vaste basis aan de slag bij een oppasadresje. Het opbouwen van een netwerk kost wel tijd, want Bsit draait vooral om aanbevelingen. Je moet dus voor goede mond-tot-mond-reclame zorgen om aan de bak te komen.

Bsit, de babysitting app

Bsit Technologies SA

Gratis via App Store

3. Freelance vacature-apps

Ben je heel goed in tekenen, kun je codekloppen als de beste of blink je uit in het bewerken van video’s? Dan wil je misschien als freelancer aan de slag. Gelukkig zijn er meer dan genoeg apps en websites waarop interessante klussen staan.

Het bekendste platform voor freelance-opdrachten is Fiverr. Wat je expertise ook is, via deze website kun je voor je diensten betaald krijgen. Houd er wel rekening mee dat Fiverr heel internationaal is ingestoken en de concurrentie daardoor behoorlijk is.

Fiverr – freelance diensten

Fiverr International Ltd.

Gratis via App Store

Kun je een biertje met precies twee vingers schuim tappen, ben je een harde werker en ook nog zzp’er? Dan is Temper mogelijk iets voor jou, een platform vol horeca- en retail-klussen.

Je bepaalt wanneer en voor hoeveel geld je aan de slag gaat. Vergeet niet dat je bij Temper zelfstandig ondernemer bent en daar horen risico’s en verantwoordelijkheden bij, zoals het afdragen van omzetbelasting.

Temper | werk als freelancer

Temper BV

Gratis via App Store

Ook via YoungOnes kun je aan de slag als freelancer. Net als Temper focust deze vacature-app zich vooral op dagjeswerk. Studenten kunnen hierdoor snel en makkelijk aan de slag als freelancer. Hier komen wel de eerder genoemde verantwoordelijkheden van het ‘eigen baas’-zijn kijken.

YoungOnes: voor freelance-werk

The YoungOnes B.V.

Gratis via App Store

4. Overige vacature-apps

Overal is werk te vinden. Ook op platformen waarop je het misschien niet zou verwachten kun je een toffe job scoren. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Marktplaats. Er staan meer dan genoeg vacatures op Nederlands grootste markt, al verschilt het aanbod wel sterk per plaats.

Marktplaats - koop en verkoop

Marktplaats BV

Gratis via App Store

Ook via social media kun je een toffe bijbaan scoren. Op Facebook loont het vooral om specifieke vacaturepagina’s bij jou in de buurt in de gaten te houden. Veel plaatsen hebben namelijk een “[Plaatsnaam] vacatures”- of “Werk in [plaatsnaam”-pagina waarop banen worden aangeboden.

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Hetzelfde geldt voor Instagram. Bedrijven die jongeren willen aannemen zijn in toenemende mate ook op Insta te vinden met hun vacatures. Tijdens het scrollen door je feed kom je zodoende wellicht een leuke (bij)baan tegen.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Wie wil bijverdienen in de journalistiek, communicatie en media doet er verstandig aan regelmatig op Twitter rond te kijken, omdat hier veel vakgenoten aanwezig zijn die vacatures delen.

X

X Corp.

Gratis via App Store

Terug naar school met iPhoned

Augustus loopt op z’n eind en dat betekent dat de scholen overal weer gaan beginnen. De hele maand staat iPhoned daarom in het teken van het Back to School-thema.

We hebben onder meer geschreven over de beste concentratie-apps om ongestoord huiswerk te maken, keken welke studentenkorting-apps er zijn en hielpen je bij het kiezen van een MacBook voor je studie.

De maand is nog niet voorbij, dus de komende dagen komen er meer handige artikelen voor het nieuwe schooljaar bij. Bovendien maak je nog steeds kans op die rugzak gevuld met Apple-spullen ter waarde van 1059 euro, dus doe mee aan onze Back to School-winactie! Hoe je dit doet, zie je in de video hieronder.

Back to school: Win een rugzak vol Apple-spullen (iPhone, iPad, AirPods, meer!)

Meer Back to School-artikelen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu