Google Inbox gestopt: de 4 beste alternatieven voor iOS en macOS

2 april 2019, 9:05
4 min leestijd
Google Inbox gestopt: de 4 beste alternatieven voor iOS en macOS

Google trekt vandaag de stekker uit Inbox by Gmail, de populaire slimme mail-app die ook op de iPhoned-redactie tot het laatste moment wordt gebruikt. Wij helpen iedereen met overstappen met onze favoriete Google Inbox-alternatieven.

Lees verder na de advertentie.

Inbox gestopt: dit zijn onze 4 alternatieven

Na jaren trouwe dienst stopt de Inbox-app van Gmail vandaag met werken. Vorig jaar kondigde Google al aan dat de app stopgezet zou worden, in de tussentijd hebben veel functies de overstap naar de standaard-app van Gmail gemaakt. Maar lang niet allemaal.

Ben je door het verdwijnen van Inbox by Gmail op zoek naar een goed alternatief? Dan ben je hier aan het juiste adres. We geven wat ons betreft onze favoriet en drie andere keuzes.

Google Inbox alternatieven

1. Ons favoriete Google Inbox alternatief: Spark

Als je fan bent van Inbox, dan houd je van een opgeruimde mailbox die jou een handje helpt om je mails te ordenen en te bundelen. Spark van Readdle doet met de slogan ‘Love your email again’ precies dit: een app voor zowel iOS, macOS als watchOS, die een duidelijk onderscheid maakt tussen belangrijke en minder belangrijke berichten.

Spark maakt onderscheid tussen je Smart Inbox en normale Inbox. In de Smart-versie worden mails gesorteerd op basis van persoonlijke mails, nieuwsbrieven en notificaties. Dat maakt het in een oogopslag duidelijk welke berichten direct je aandacht vragen en welke waarschijnlijk wat minder urgent zijn.

Dat maakt van Spark een uitstekend (gratis) alternatief voor Inbox, dat je ook nog eens verder kunt uitbreiden met handige extra functies. Zo heeft Spark een ingebouwde kalender en slimme zoekfunctie, kun je reminders instellen en een mailtje inplannen om ‘m op een later moment te versturen. De donkere modus en Mac-app maken het pakket compleet. Spark is wat ons betreft het beste alternatief voor Inbox.

Spark Mail + AI: Email Inbox

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store
Gmail Material ontwerp

2. Gmail

Google heeft zijn best gedaan om functies van Inbox naar Gmail over te zetten, in de hoop dat gebruikers daardoor ook de overstap maken. Zo kun je in Gmail voortaan slimme reminders instellen, stelt de app een automatisch antwoord voor als je een Engels-geschreven mail ontvangt en krijg je suggesties voor het uitschrijven bij nieuwsbrieven die je toch niet leest.

Het design dat eind vorig jaar geïntroduceerd werd zorgt bovendien voor een opgeruimder uiterlijk op mobiel, waarbij ook reclames een duidelijke kleur krijgen en gegroepeerd worden, net zoals dat bij Gmail het geval was.

Dat zal voor veel mensen misschien al genoeg zijn om de overstap van Inbox naar Gmail te maken. Het is in ieder geval het proberen waard als je geen fan bent van Spark.

Lees ook: Nieuw design voor Gmail: 4 veranderingen op een rij

Gmail - E-mail van Google

Google

Gratis via App Store
Google Inbox alternatieven

3. Outlook

Microsofts alternatief voor Inbox zal wat tijd kosten om aan te wennen, maar Outlook heeft zich met de laatste paar updates wel degelijk verbeterd als mail-app. Zo is de zoekfunctie slimmer geworden, zodat je niet alleen door al je mails kunt bladeren, maar ook direct bijlages of aankomende kalender-afspraken kunt vinden. De ingebouwde kalender zorgt ook voor overzicht, mits je de tijd neemt om deze te gebruiken en in te stellen natuurlijk.

Over het design van de app zullen de meningen verschillen. Zo werkt het schakelen tussen prioriteits-mails en overigen nog niet nauwkeurig genoeg bij ons en vloeien mails snel samen omdat ze in een oogopslag teveel op elkaar lijken. Dit komt door het gebrek van bundelen van bijvoorbeeld reclames en nieuwsbrieven.

Microsoft Outlook

Microsoft Corporation

Gratis via App Store
Apple Mail

4. Apple Mail

Er staat natuurlijk ook nog een andere mail-app op je iPhone die ook op de Mac en Apple Watch goed werkt: de mail-app van Apple. De inbox van deze app zit een stuk minder slim in elkaar, maar neemt wel je hele Inbox-mailbox over. Dat betekent dat alle gearchiveerde en gepinde mails ook in de Mail-app meteen op de goede plek staan, wat je een hoop werk scheelt.

In de standaard mail-app kun je snel schakelen tussen een overzicht met enkel ongelezen mails, je gepinde berichten en de algemene inbox. Uiteraard sluit het design van de Mail-app het beste aan bij dat van de andere apps van Apple en iOS, wat voor sommige mensen een pluspunt kan zijn. Wij kunnen echter niet wennen aan het enorme lettertype van de menu’s en het feit dat je inbox net niet slim genoeg is.

Ook op zoek naar een nieuwe taken-app? Wij helpen je

Een populaire functie van Inbox was de ingebouwde taken-app, zodat je direct taken uit je mails kon ordenen en aanmaken. Mis je juist deze functie, dan raden we aan om een taken-app naast je mailbox te gaan gebruiken. In het onderstaande artikel bespreken we de app Things 3, één van onze favoriete en meest uitgebreide taken-apps voor iOS en macOS.

Lees ook: Waarom Things 3 zo’n goede taken-app is

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu