De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Beste apps van 2017: Things 3

Lars Paijmans
30 december 2017, 19:18
2 min leestijd
Beste apps van 2017: Things 3
Things 3

Things 3

€ 9,99

Reviewscore

9

Ook in 2017 verschenen weer ontelbaar veel nieuwe apps. iPhoned pakt het dit jaar anders aan en laat iedere redacteur één app uitkiezen. Dit zijn wat ons betreft de allerbeste iOS-apps van het jaar. Vandaag is Lars aan de beurt met Things 3.

Als je me aan het begin van het jaar gezegd had dat een taken-app mijn favoriete app van het jaar zou zijn, dan had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Toch is Things 3 met afstand de meest gebruikte nieuwe app op mijn iPhone, iPad en Mac.

Lees verder na de advertentie.

Things 3

Wat Things 3 uniek maakt

Apps die al je werkzaamheden op een rijtje zetten bestaan al jaren, en Apples eigen Herinneringen-app staat standaard op iedere iPhone geïnstalleerd. Toch stijgt Things 3 met grote afstand boven al de concurrenten uit. Dat is deels te danken aan het mooie design van de app, dat overzichtelijk blijft ondanks de honderden taken die je er in zet. Zo kun je een taak heel makkelijk onderbrengen in verschillende categorieën, die worden aangeduid met een eigen kleur.

Dat Things 3 zo ‘clean’ oogt is niet alleen mooi, het zorgt er ook voor dat een app die gemaakt is om een rommeltje te worden, dat niet wordt. Na maanden intensief gebruikt ziet het startscherm van de app er nog net zo opgeruimd uit als eerst, wat mij ook weer aanmoedigt om afgeronde taken te sluiten of onder te brengen in de juiste submap.

Things 3

Iedereen zal Things anders gebruiken afhankelijk hun werk en bezigheden. Zo heb ik zelf een sectie aangemaakt voor al mijn werkgerelateerde taken en een andere voor alle privézaken. Los daarvan staat er een speciale map voor alle boeken die ik nog eens wil lezen, en zet ik er iedere week mijn boodschappenlijstje in. Alle overige dingen die ik invoer komen in de map ‘Someday’, zodat ze nergens in de weg staan maar je ze niet uit het oog verliest. Dit zorgt voor een opgeruimde app, wat cruciaal is voor een dienst die jou moet helpen om je dag efficiënter in te delen.

Zijn geld waard

Ook werkt Things nauw samen met iCloud, wat al je taken continu synchroniseert op al je apparaten. Ook kun je Apples kalender-app er aan koppelen, zodat alle afspraken die je hier in hebt staan (zoals verjaardagen) ook als ‘to do’ in de app opduiken. Deze combinatie van slimme en logisch werkende functies zorgt ervoor dat dit met afstand mijn meestgebruikte app van het jaar is.

Of de app ook voor jou zijn relatief hoge prijskaartje van 10,99 euro waard is, vind ik lastig om te zeggen. Maar als je studie, werkzaamheden of dagelijks leven in het nieuwe jaar wel wat structuur en overzicht kunnen gebruiken, is Things 3 zeker het proberen waard.

Download Things 3 in de App Store (10,99 euro)

Things 3

Cultured Code GmbH & Co. KG

€ 9,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen