Beste apps van 2017: Things 3
Lars Paymans
Things 3

Things 3

€ 10,99

Onze score

9

Ook in 2017 verschenen weer ontelbaar veel nieuwe apps. iPhoned pakt het dit jaar anders aan en laat iedere redacteur één app uitkiezen. Dit zijn wat ons betreft de allerbeste iOS-apps van het jaar. Vandaag is Lars aan de beurt met Things 3.

Als je me aan het begin van het jaar gezegd had dat een taken-app mijn favoriete app van het jaar zou zijn, dan had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Toch is Things 3 met afstand de meest gebruikte nieuwe app op mijn iPhone, iPad en Mac.

Things 3

Wat Things 3 uniek maakt

Apps die al je werkzaamheden op een rijtje zetten bestaan al jaren, en Apples eigen Herinneringen-app staat standaard op iedere iPhone geïnstalleerd. Toch stijgt Things 3 met grote afstand boven al de concurrenten uit. Dat is deels te danken aan het mooie design van de app, dat overzichtelijk blijft ondanks de honderden taken die je er in zet. Zo kun je een taak heel makkelijk onderbrengen in verschillende categorieën, die worden aangeduid met een eigen kleur.

Dat Things 3 zo ‘clean’ oogt is niet alleen mooi, het zorgt er ook voor dat een app die gemaakt is om een rommeltje te worden, dat niet wordt. Na maanden intensief gebruikt ziet het startscherm van de app er nog net zo opgeruimd uit als eerst, wat mij ook weer aanmoedigt om afgeronde taken te sluiten of onder te brengen in de juiste submap.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Things 3

Iedereen zal Things anders gebruiken afhankelijk hun werk en bezigheden. Zo heb ik zelf een sectie aangemaakt voor al mijn werkgerelateerde taken en een andere voor alle privézaken. Los daarvan staat er een speciale map voor alle boeken die ik nog eens wil lezen, en zet ik er iedere week mijn boodschappenlijstje in. Alle overige dingen die ik invoer komen in de map ‘Someday’, zodat ze nergens in de weg staan maar je ze niet uit het oog verliest. Dit zorgt voor een opgeruimde app, wat cruciaal is voor een dienst die jou moet helpen om je dag efficiënter in te delen.

Zijn geld waard

Ook werkt Things nauw samen met iCloud, wat al je taken continu synchroniseert op al je apparaten. Ook kun je Apples kalender-app er aan koppelen, zodat alle afspraken die je hier in hebt staan (zoals verjaardagen) ook als ‘to do’ in de app opduiken. Deze combinatie van slimme en logisch werkende functies zorgt ervoor dat dit met afstand mijn meestgebruikte app van het jaar is.

Of de app ook voor jou zijn relatief hoge prijskaartje van 10,99 euro waard is, vind ik lastig om te zeggen. Maar als je studie, werkzaamheden of dagelijks leven in het nieuwe jaar wel wat structuur en overzicht kunnen gebruiken, is Things 3 zeker het proberen waard.

Download Things 3 in de App Store (10,99 euro)

Things 3

Cultured Code GmbH & Co. KG

9,4 (1000 reviews)
€ 10,99 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.