Oogappels #1: Waarom Inbox by Gmail mijn favoriete mail-app is

Lars Paijmans
30 mei 2016, 20:08
3 min leestijd
Oogappels #1: Waarom Inbox by Gmail mijn favoriete mail-app is
Inbox van Gmail

Inbox van Gmail

Gratis

Reviewscore

8,5

Inbox by Gmail is met afstand mijn favoriete mail-app, dankzij de duidelijke indeling, het groeperen van berichten en de takenlijst-functie. In dit artikel leg ik uit waarom de Inbox mail-app ook voor jou van pas kan komen.

Lees verder na de advertentie.

Wat zijn de iPhoned Oogappels?

Wat zijn de Oogappels van iPhoned? Dit artikel is de eerste van een nieuwe rubriek op iPhoned, waarin we onze favoriete apps in het zonnetje zetten. Vaak bespreken we apps op het moment dat ze uitkomen, om er vervolgens nauwelijks op terug te blikken. Met de Oogappels bespreken we onze favoriete apps, die we vaak al voor langere tijd gebruiken.

Inbox by Gmail ben ik jaren geleden bij toeval gaan gebruiken. Geruime tijd heb ik verschillende mail-apps op mijn iPhone geïnstalleerd, maar uit gewoonte keerde ik altijd weer terug naar de standaard Gmail-app van Google. Soms waren de opties te beperkt, een andere keer beviel het design na een tijdje niet meer of de app had simpelweg niet de duidelijke indeling die Gmail wel had.

Inbox mail is automatisch opgeruimd

Toen Inbox by Gmail verscheen was ik dan ook erg nieuwsgierig. Google wilde met Inbox laten zien dat een traditionele mailbox ouderwets is, en we het tegenwoordig beter als takenlijst kunnen zien. Wat mij betreft klopt dit helemaal. Mijn mailbox vult zich iedere week met afspraken, betalingsverzoeken of andere dingen die ik voor een bepaalde tijd geregeld moet hebben. Allemaal gegevens die je normaliter kopieert en in een takenlijst zet, maar bij Inbox is dat niet nodig.

De app heeft namelijk een ingebouwde takenlijst waarin je dit soort belangrijke mailtjes bij elkaar kunt zetten, zodat je ze niet vergeet. Bovendien kun je een pin in belangrijke mails steken, zodat ze in je mail-overzicht blijven staan. Andere berichten swipe je simpelweg van links naar rechts om ze als gelezen te markeren, waardoor ze vanzelf uit het startscherm van Inbox verdwijnen.

Inbox by Gmail

Zelfs als je geen behoefte hebt aan de takenlijst-functie is Inbox de moeite van het proberen waard. De berichten worden zo efficient gegroepeerd dat je er direct een overzichtelijkere mailbox mee overhoudt, en je direct na het opstarten ziet welk bericht er toe doet en welke niet.

Als je (net als ik) een algemene mailbox hebt waar allerlei verschillende soorten berichten binnenkomen, dan kan het soms lastig zijn om de belangrijke berichten te onderscheiden van updates van sociale netwerken en reclames. De automatische groepeerfunctie van Inbox voorkomt dit door verschillende soorten berichten vanzelf bij elkaar in een categorie te zetten.

Hierdoor staan alle reclameberichten bij elkaar, en nemen ze maar één regel in beslag. Door op de categorie te tikken, klap je hem uit en kun je de afzonderlijke berichten een voor een bekijken en afvinken. Ik hoef namelijk niet direct te lezen dat ik een nieuwe connectie op LinkedIn heb, maar check op het einde van de dag (in de trein) al deze berichten snel door om te zien of er nog iets belangrijks tussen zit.

Door deze slimme filters te combineren met de takenlijst, tranformeerde Inbox al snel in de app waarin ik alles verzamelde wat me nog te doen stond. Tel hierbij op dat de webversie net zo overzichtelijk werkt, zodat ik dezelfde info snel op zowel mijn Mac als in de Inbox mail-app kan bekijken.

Inbox van Gmail

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Lees meer over onze favoriete apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu