De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Google trekt de stekker uit populaire mail-app Inbox by Gmail

Michel van 't Klaphek
13 september 2018, 10:19
2 min leestijd
Google trekt de stekker uit populaire mail-app Inbox by Gmail

Er komt een eind aan Inbox by Gmail, de experimentele mail-app van Google. Je hebt tot eind maart 2019 om over te stappen. Dit is wat je moet weten.

Google Inbox stopt: tot eind maart om over te stappen

Dat maakt de zoekgigant bekend in een blog. Inbox is geliefd onder gebruikers, waardoor het nieuws bij sommigen zwaar zal vallen. De app verdwijnt eind maart 2019 uit de App Store, waardoor je op zoek moet gaan naar een andere manier om je mails te lezen.

Hierna zal de app niet meer werken, en automatisch van je iOS-apparaat verdwijnen. Het nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen: de Inbox-app voor iOS kreeg de laatste maanden nauwelijks updates en pas heel laat iPhone X-ondersteuning.

De meest voor de hand liggende app om naar over te stappen is natuurlijk Gmail, de andere mail-applicatie van Google. Dit mail-programma beschikt grotendeels over dezelfde mogelijkheden, al zijn er nuanceverschillen. Inbox is (of beter gezegd was) namelijk een experimentele app. Daarnaast ligt ook Outlook voor de hand, de mail-app die door Microsoft wordt ontwikkeld.

Googles speeltuin voor nieuwe functies

Google gebruikte de app om nieuwe functies te testen, te kijken hoe gebruikers hierop reageren en vervolgens ook naar Gmail te brengen. Op die manier is onder meer de smart reply-functie eerst in de experimentele app getest, voordat hij naar Gmail kwam.

Inbox was met name populair vanwege de gecombineerde inbox. Door middel van verschillende labels kun je gemakkelijk overzicht creëren. Dit is handig, helemaal wanneer je veel e-mails ontvangt.

Lees ook: Waarom Inbox by Gmail onze favoriete mail-app is

Google zegt te willen focussen op één mail-applicatie en daarom volgend jaar afscheid te nemen van Inbox. De focus gaat volledig op de Gmail-app liggen, die je ook op je iPhone kunt gebruiken. Lang niet alle functies van Inbox zijn echter in Gmail aanwezig, al kan hier voor maart 2019 nog verandering in komen.

Helemaal logisch is Googles verklaring niet. Waarom zou het bedrijf zijn experimentele ‘speeltuin’ opgeven en nieuwe functies direct in Gmail testen? Deze mail-app wordt door veel meer mensen gebruikt, waardoor het risico van mislukking ook groter is.

Inbox van Gmail

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen