Gmail heeft nieuw ontwerp: 4 veranderingen op een rij
Michel van 't Klaphek
Gmail van Google

Gmail van Google

Gratis

Onze score

8

Google is begonnen met de uitrol van een update voor Gmail. De populaire mail-app krijgt een nieuw, fris ontwerp. Dit zijn de grootste veranderingen.

Gmail Material ontwerp-update

Google is druk in de weer om al haar apps dezelfde Material-huisstijl mee te geven. Dit keer is Gmail aan de beurt. De update rolt per direct uit en het kan een paar dagen duren voordat jouw app is bijgewerkt. Dit zijn de opvallendste veranderingen.

1. Geen rode balk meer

Nadat je de Gmail-app hebt bijgewerkt, valt je waarschijnlijk direct op dat de balk aan de bovenkant niet langer rood is, maar doorzichtig. Daarnaast is het zoekvenster naar het midden verplaatst. Van account wisselen doe je voortaan door op de foto rechts te drukken. Aan de menustructuur is verder niks gewijzigd.

Gmail Material design

2. Minimalistisch ontwerp

Het Material-design van Google voelt fris en overzichtelijk aan. Dankzij de nieuwste update wordt de afstand tussen e-mails, afzenders en menu’s groter. Bovendien wordt er meer gebruikgemaakt van witruimte.

3. Gmail personaliseren

Vind je Gmail nu toch iets te ‘leeg’ aanvoelen? Gelukkig heeft Google hier iets op bedacht. Je kunt Gmail namelijk personaliseren. Je kunt kiezen uit twee weergavesoorten naast de standaardversie: comfortabel en compact. Wanneer je voor de eerste kiest wordt de afstand tussen e-mails groter en krijg je meer witruimte. Hierdoor voelt de app nog luchtiger aan.

Als je voor de compacte weergave kiest ‘krimpt’ alles juist ineen, waardoor de app wat drukker wordt. Je krijgt hier wel meer overzicht voor terug, omdat je zo meer e-mails op je scherm kunt zien.

4. Sneller werken

Tot slot kun je voortaan direct bijlagen openen, zonder dat je eerst het bericht hoeft te lezen. Hierdoor bespaar je tijd wanneer je bijvoorbeeld in de rij staat bij de bioscoop en de qr-code op je ticket gaat scannen.

Gmail van Google

Google LLC

8 (26 reviews)
Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Gmail

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.