De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Nieuw design voor Gmail nu beschikbaar: 4 veranderingen op een rij

Michel van 't Klaphek
25 februari 2019, 10:42
2 min leestijd
Nieuw design voor Gmail nu beschikbaar: 4 veranderingen op een rij
Gmail - E-mail van Google

Gmail - E-mail van Google

Gratis

Reviewscore

8

Een grote update voor Gmail is nu beschikbaar, die de populaire mail-app in een nieuw jasje steekt. In dit artikel zetten we de grootste veranderingen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Gmail Material ontwerp-update

Google is druk in de weer om al haar apps dezelfde Material-huisstijl mee te geven. Dit keer is Gmail aan de beurt. De update is nu voor alle iPhone-gebruikers beschikbaar. Dit zijn de opvallendste veranderingen.

1. Geen rode balk meer

Nadat je de Gmail-app hebt bijgewerkt, valt je waarschijnlijk direct op dat de balk aan de bovenkant niet langer rood is, maar doorzichtig. Daarnaast is het zoekvenster naar het midden verplaatst. Van account wisselen doe je voortaan door op de foto rechts te drukken. Aan de menustructuur is verder niks gewijzigd.

Gmail Material ontwerp

2. Minimalistisch ontwerp

Het Material-design van Google voelt fris en overzichtelijk aan. Dankzij de nieuwste update wordt de afstand tussen e-mails, afzenders en menu’s groter. Bovendien wordt er meer gebruikgemaakt van witruimte. Een ander groot verschil is dat Gmail goed naar Inbox heeft gekeken, de mail-app van Google die eind volgende maand stopgezet wordt. Dit zorgt ervoor dat bepaalde mails voortaan gegroepeerd weergegeven worden, zoals reclame en berichten van sociale netwerken. Dit zorgt ervoor dat je inbox er opgeruimder uitziet, zonder dat jij hier iets voor hoeft te doen.

3. Gmail personaliseren

Vind je Gmail nu toch iets te ‘leeg’ aanvoelen? Gelukkig heeft Google hier iets op bedacht. Je kunt Gmail namelijk personaliseren. Je kunt kiezen uit twee weergavesoorten naast de standaardversie: comfortabel en compact. Wanneer je voor de eerste kiest wordt de afstand tussen e-mails groter en krijg je meer witruimte. Hierdoor voelt de app nog luchtiger aan.

Als je voor de compacte weergave kiest ‘krimpt’ alles juist ineen, waardoor de app wat drukker wordt. Je krijgt hier wel meer overzicht voor terug, omdat je zo meer e-mails op je scherm kunt zien. Het zal van persoon tot persoon verschillen welke weergave het beste werkt.

4. Sneller werken

Tot slot kun je voortaan direct bijlagen openen, zonder dat je eerst het bericht hoeft te lezen. Hierdoor bespaar je tijd wanneer je bijvoorbeeld in de rij staat bij de bioscoop en de qr-code op je ticket gaat scannen. Dat maakt Gmail weer net iets sneller en gemakkelijker in gebruik.

Gmail - E-mail van Google

Google LLC

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Gmail

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu