De 8 beste iOS-apps om fitter en gespierder te worden
Lars Paymans

De zomer staat weer voor de deur en daarmee ook de drang voor veel mensen om ineens intensief te gaan sporten en gezond bezig te zijn. Heel goed natuurlijk, en deze fitness-apps voor iOS wordt het alleen maar makkelijker.

De beste fitness apps voor iPhone

Zoals je in de onderstaande lijst met apps ziet, kun je ze allemaal op je iPhone gebruiken. Veel van de apps doen echter beter hun werk als je er ook een Apple Watch aan koppelt. Een Apple Watch Sport is bijvoorbeeld een handig sportmaatje als je van plan bent om intensief met je sportprestaties en gezondheid bezig te gaan.

1. Runkeeper

Runkeeper is met afstand de populairste hardloop-app in de App Store, en dat is niet voor niks. Deze app heeft alles in huis om jou aan het rennen te krijgen, inclusief integratie van Spotify en een uitgebreid logboek waarin je prestaties bijgehouden worden. Voeg je vrienden toe voor extra uitdaging.

Runkeeper- GPS Running Tracker (AppStore Link) Runkeeper- GPS Running Tracker
Ontwikkelaar: RunKeeper, LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

runkeeper apple watch

2. Fitocracy

Als je wel wat motivatie kunt gebruiken om in beweging te komen, moet je Fitocracy eens proberen. Deze app maakt van trainen een spel, waarin je medailles verdient die je aan andere gebruikers kunt laten zien. De app richt zich voornamelijk op krachttraining, maar heeft allerlei verschillende trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen.

Fitocracy - Fitness Collective (AppStore Link) Fitocracy - Fitness Collective
Ontwikkelaar: Fitocracy Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

3. Carrot Fit

Bij iPhoned zijn we niet vies van wat humor, wat Carrot Fit dan ook een van onze persoonlijke favoriete fitness-apps maakt. Deze gezonde app is gevuld met komische figuurtjes en oefeningen die maar zeven minuten van je tijd vragen. Gaandeweg verzamel je punten, ook geeft Carrot Fit je medailles.

CARROT Fit - 7 Minute Workout & Weight Tracker (AppStore Link) CARROT Fit - 7 Minute Workout & Weight Tracker
Ontwikkelaar: Grailr LLC
Beoordeling: 12+
Prijs: € 4,49 Download

4. Lifesum

Sporten is belangrijk, maar gezond eten en drinken speelt minstens zo’n grote rol. Met Lifesum weet je precies wat en hoeveel je eet, mits je dit nauwkeurig bijhoudt in deze app. Verschillende ‘plannen’ helpen je om gezonder te leven, af te vallen of juist zwaarder te worden.

Lifesum: Diet & Weight Loss (AppStore Link) Lifesum: Diet & Weight Loss
Ontwikkelaar: Lifesum AB
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

5. Zombies, Run!

Runkeeper is een geweldige hardloop-app, maar als je een levendige fantasie hebt zal Zombies, Run! je ongetwijfeld harder laten lopen. Deze app zet je middenin een zombiewereld en geeft je meer dan 200 missies, waarin je een verhaal volgt en een leger aan hersenhappende ondoden te snel af te zijn.

Zombies, Run! (AppStore Link) Zombies, Run!
Ontwikkelaar: Six to Start
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

6. Gymbook

Voor de krachttrainers onder ons is GymBook een interessante. Deze fitness-app zit vol met oefeningen en een handig logboek waarin je precies kunt zien hoe vaak je een oefening moet doen en welke spiergroepen je er precies mee traint. In een grafiek kun je na afloop bekijken welke spiergroepen tijdens je workout het meest intensief getraind zijn.

GymBook - Strength training (AppStore Link) GymBook - Strength training
Ontwikkelaar: Salvatore Rocca
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

7. Activity++

Als je graag mooie fitness-apps gebruikt om je dagelijkse activiteiten te bekijken, dan is Activity++ zeker de moeite waard. De app is volgens velen een betere versie van de officiële Activiteit-app van Apple dankzij duidelijke grafieken en geeft je de mogelijkheid om al je statistieken in een apart venster te bekijken.

Activity++ (AppStore Link) Activity++
Ontwikkelaar: Cross Forward Consulting, LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

8. Activiteiten

De Activiteit-app die standaard op je iPhone staat, is een mooie manier om gedurende de dag actief met je gezondheid bezig te zijn. Met een Apple Watch om je pols daagt de app je uit om drie cirkels te vullen. Doe je dit, dan weet je aan het einde van de dag dat je voldoende gestaan, gelopen en actief bewogen hebt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.