De 8 beste iOS-apps om fitter en gespierder te worden

Lars Paijmans
31 januari 2018, 15:02
3 min leestijd
De 8 beste iOS-apps om fitter en gespierder te worden

Jezelf blijven motiveren om te blijven sporten is en blijft een uitdaging voor veel mensen. Met deze fitness-apps wordt het een stuk makkelijker om vol goede moed je sportschoenen aan te trekken.

Lees verder na de advertentie.

De beste fitness apps voor iPhone

Zoals je in de onderstaande lijst met apps ziet, kun je ze allemaal op je iPhone gebruiken. Veel van de apps doen echter beter hun werk als je er ook een Apple Watch aan koppelt. Een Apple Watch Sport is bijvoorbeeld een handig sportmaatje als je van plan bent om intensief met je sportprestaties en gezondheid bezig te gaan.

1. Runkeeper

Runkeeper is de populairste hardloop-app in de App Store, en dat is niet voor niks. Deze app heeft alles in huis om jou aan het rennen te krijgen, inclusief integratie van Spotify en een uitgebreid logboek waarin je prestaties bijgehouden worden. Voeg je vrienden toe voor extra uitdaging. Wil je de volgende stap zetten? Dan kun je een premium-abonnement afsluiten. Of bekijk onze andere favoriete hardloop-apps voor iOS:

Lees ook: De 5 beste hardloop-apps voor de iPhone en Apple Watch

ASICS Runkeeper: Hardloop App

ASICS Runner App, Inc.

Gratis via App Store
runkeeper apple watch

2. Fitocracy

Als je wel wat motivatie kunt gebruiken om in beweging te komen, moet je Fitocracy eens proberen. Deze app maakt van trainen een spel, waarin je medailles verdient die je aan andere gebruikers kunt laten zien. De app richt zich voornamelijk op krachttraining, maar heeft allerlei verschillende trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen.

Fitocracy - Fitness Collective

Fitocracy, Inc.

Gratis via App Store

3. Carrot Fit

Bij iPhoned zijn we niet vies van wat humor, wat Carrot Fit dan ook een van onze persoonlijke favoriete fitness-apps maakt. Deze gezonde app is gevuld met komische figuurtjes en oefeningen die maar zeven minuten van je tijd vragen. Gaandeweg verzamel je punten, ook geeft Carrot Fit je medailles.

CARROT Fit

Grailr LLC

€ 5,99 via App Store

4. Lifesum

Sporten is belangrijk, maar gezond eten en drinken speelt minstens zo’n grote rol. Met Lifesum weet je precies wat en hoeveel je eet, mits je dit nauwkeurig bijhoudt in deze app. Verschillende ‘plannen’ helpen je om gezonder te leven, af te vallen of juist zwaarder te worden.

Lifesum: Calorieënteller

Lifesum AB

Gratis via App Store

5. Zombies, Run!

Runkeeper is een geweldige hardloop-app, maar als je een levendige fantasie hebt zal Zombies, Run! je ongetwijfeld harder laten lopen. Deze app zet je middenin een zombiewereld en geeft je meer dan 200 missies, waarin je een verhaal volgt en een leger aan hersenhappende ondoden te snel af te zijn.

ZRX: Zombies Run + Marvel Move

Six to Start

Gratis via App Store

6. Gymbook

Voor de krachttrainers onder ons is GymBook een interessante. Deze fitness-app zit vol met oefeningen en een handig logboek waarin je precies kunt zien hoe vaak je een oefening moet doen en welke spiergroepen je er precies mee traint. Hij maakt gelukkig geen onderscheid tussen mensen die deadliften met of zonder straps. In een grafiek kun je na afloop bekijken welke spiergroepen tijdens je workout het meest intensief getraind zijn.

Lees ook: Krachtsport met je iPhone: de 3 beste apps

GymBook ・ Strength Training

Appwise GmbH

Gratis via App Store

7. Activity++

Als je graag mooie fitness-apps gebruikt om je dagelijkse activiteiten te bekijken, dan is Activity++ zeker de moeite waard. De app is volgens velen een betere versie van de officiële Activiteit-app van Apple dankzij duidelijke grafieken en geeft je de mogelijkheid om al je statistieken in een apart venster te bekijken.

MyTrends++

Cross Forward Consulting, LLC

€ 1,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

8. Activiteiten

De Activiteit-app die standaard op je iPhone staat, is een mooie manier om gedurende de dag actief met je gezondheid bezig te zijn. Met een Apple Watch om je pols daagt de app je uit om drie cirkels te vullen. Doe je dit, dan weet je aan het einde van de dag dat je voldoende gestaan, gelopen en actief bewogen hebt.

Lees ook: Gids: zo gebruik je de Activiteit-app van Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu