Dit zijn de 4 beste apps om je pc of Mac op afstand te bedienen

Wouter Nijsen
8 juli 2015, 18:31
2 min leestijd
Dit zijn de 4 beste apps om je pc of Mac op afstand te bedienen

Veel gebruikers sluiten hun pc op Mac aan op een televisie, maar willen niet telkens opstaan om hun computer te bedienen. Remote-apps bieden daar uitkomst voor, en dit zijn de 4 beste voor iOS.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de 4 beste remote-apps voor iOS

Chrome Remote Desktop

Google LLC

Gratis via App Store

Chrome Remote Desktop is één van de betere remote-apps voor iOS en projecteert het beeldscherm van je pc of Mac op je iPhone. De muis gebruik je door over het scherm te vegen, en je klikt door op het scherm te tikken. Dat is in het begin wat onwennig, vooral omdat er veel informatie op het scherm wordt getoond. Chrome Remote Desktop werkt met een bijhorende extensie voor de Chrome-browser en is vrij gemakkelijk te installeren. De app is daarnaast helemaal gratis; downloaden dus!

Unified Remote

Unified Intents

Gratis via App Store

Unified Remote oogt op het eerste gezicht wat eenvoudig, maar mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. De app onderscheidt zich vooral door het hoge gebruiksgemak. Vooral tof aan Unified Remote is dat ‘ie automatisch werkt met allerlei programma’s. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ‘remotes’ voor YouTube, Netflix, VLC of Spotify vanaf je iPhone te gebruiken. De app is gratis, maar voor aanvullende remote-pakketten dien je wel te betalen.

TeamViewer Remote Control

TeamViewer Germany GmbH

Gratis via App Store

TeamViewer is de meest populaire remote-app uit dit lijstje, want de app wordt door miljoenen mensen gebruikt. TeamViewer geeft je complete controle over je pc of Mac zonder dat je daar zelf veel voor hoeft te doen. Een handige feature van de app is dat je gemakkelijk bestanden van en naar een computer naar je iPhone kunt sturen. Ook is het mogelijk om meerdere schermen te verbinden en gebruiken. Het koppelen met je iPhone is daarnaast zo gepiept. TeamViewer is verder helemaal gratis en werkt ook niet met in-app aankopen.

VNC Viewer - Remote Desktop

RealVNC

Gratis via App Store

VNC Viewer gaat al heel wat jaartjes mee, maar dat maakt de remote-app niet minder goed. Met de applicatie kun je een ongelimiteerd aantal computers met je iPhone koppelen, waarbij het ook fijn is dat VNC op vrijwel elk apparaat werkt. Het instellen van VNC Viewer is wat lastiger dan bij andere apps, vooral wanneer je het internet op wil, omdat je dan de instellingen je router moet induiken. Gelukkig krijg je daar genoeg voor terug. Het bedienen van VNC Viewer is overigens lekker makkelijk, want dat werkt op eenzelfde manier als bij Chrome Remote Desktop.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu