De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Dit zeggen de eerste iPhone X reviews over Face ID, het design en meer

Lars Paijmans
30 oktober 2017, 13:18
2 min leestijd

Nu de eerste iPhone X reviews verschijnen, komen we eindelijk te weten hoe het nieuwe toestel bevalt. Lees met ons mee over de werking van Face ID, het nieuwe scherm en meer.

Lees verder na de advertentie.

De eerste iPhone X reviews zijn hier

Aanstaande vrijdag verschijnt de iPhone X, en ook op iPhoned kun je die dag onze eerste indruk verwachten. Verschillende YouTubers en internationale techsites hebben de X al een tijdje in huis, en delen vandaag hun eerste indruk. Dat geeft ons voor het eerst de kans om meer te leren over hoe goed Face ID nu echt werkt, en of de vernieuwingen de hoge aanschafprijs waard zijn.

iPhone X reviews

Wired presenteerde zojuist de eerste geschreven review van de X. Dit omdat reviewer Steven Levy tien jaar geleden ook de eerste iPhone als één van de eersten een recensie gaf. In de review valt op hoe het aanvankelijk even wennen was om de nieuwe bediening van de iPhone onder de knie te krijgen. Omdat de homeknop ontbreekt, verandert dit de manier waarop je tussen apps schakelt en terugkeert naar je homescreen.

Na een paar dagen oefenen was hij er echter al zo aan gewend, dat hij dezelfde handelingen op de iPad probeerde uit te voeren. Waar Levy meer moeite mee heeft, is Face ID. Meerdere malen werd zijn gezicht niet herkend, waardoor de iPhone vergrendeld bleef. De manier waarop je naar de iPhone kijkt speelt hier een grote rol in, omdat de X alleen ontgrendelt als je daadwerkelijk naar het toestel kijkt.

Problemen met Face ID

“Face ID werkt bijna altijd”, schrijft hij in zijn eerste indruk. Bovendien is de camera niet voor de gek te houden met andere gezichten of een foto van je eigen gezicht. “Er is echter wel een leercurve om de X jouw gezicht snel te laten herkennen.”

De camera en accu zijn volgens het artikel twee andere grote voordelen die mensen die nu nog een iPhone 7 of ouder hebben, gaan merken. Zo zou de X het gemiddeld twee uur langer dan de 7 volhouden, zodat Levy er gemakkelijk een volle dag mee kon doen op een enkele acculading.

YouTuber Booredatwork heeft ook een exemplaar van de X bemachtigd en inmiddels voorzien van een review. In de video zet hij de voors en tegens van het nieuwe toestel op een rij, terwijl hij ook een gedetailleerde blik geeft op de nieuwe manier waarop je de X moet bedienen. Je bekijkt zijn volledige eerste indruk hieronder.

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu