Spotify: zo luister je toch naar muziek terwijl je offline bent

23 april 2024, 10:19
2 min leestijd
Spotify: zo luister je toch naar muziek terwijl je offline bent

Met Spotify is het mogelijk om naar muziek te luisteren terwijl je offline bent, dus zonder internetverbinding. Zo doe je dat.

Lees verder na de advertentie.

Spotify: zo luister je naar muziek terwijl je offline bent

Er zijn verschillende redenen waarom je Spotify offline zou willen luisteren. Misschien wil je je dataverbruik beperken. Of je zit op een plek waar geen internet is, of waar internet niet is toegestaan. Zoals in een vliegtuig. Als je daar van tevoren even rekening mee houdt, hoef je je favoriete muziek helemaal niet te missen.

Voorwaarde om Spotify offline te gebruiken, is dat je een betaald abonnement hebt. Met de gratis versie van Spotify is het niet mogelijk om muziek op te slaan voor offline gebruik.

Spotify: Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

Albums en afspeellijsten downloaden

Sluit een abonnement af als je dat nog niet had gedaan. Zorg er vervolgens voor dat je bent verbonden met een wifi-netwerk. Volg daarna de volgende stappen om je favoriete muziek te downloaden.

 1. Open Spotify en zorg dat je ingelogd bent;

 2. Ga naar de afspeellijst of het album dat je wilt downloaden;

 3. Tik op het ‘pijltje naar beneden’;

 4. Wacht tot de download is voltooid.

Spotify offline

Wil je in Spotify de download voor offline gebruik weer verwijderen, dan tik je opnieuw het ‘pijltje naar beneden’. In het schermpje dat dan in beeld verschijnt, tik je dan op ‘Verwijderen’. Een andere optie is op de drie puntje naast het pijltje tikken. Je ziet dan wat meer opties, zoals ‘Verwijderen uit Bibliotheek’ en ‘Downloaden naar Apple Watch’.

spotify

Spotify: offline naar muziek luisteren

Om de muziek die je in Spotify hebt gedownload voor offline gebruik af te spelen, ga je binnen Spotify naar het tabblad ‘Bibliotheek’. Daar zie je bovenin ergens een knop met ‘Gedownload’ staan. Tik daarop en de map met daarin alle muziek die je hebt gedownload, wordt geopend. Afspelen gaat verder gewoon zoals je gewend bent.

gedownload

Wil je zeker weten dat je in Spotify alleen maar muziek offline afspeelt die je hebt gedownload, dus ook wanneer je gewoon bent verbonden met internet, dan doe je het volgende.

 • Open Spotify en tik op het tabblad ‘Bibliotheek’;
 • Tik linksboven op je eigen foto;
 • Tik op ‘Instellingen en privacy’ en dan op ‘Afspelen’;
 • Schakel de optie ‘Offline’ in.
spotify offline

Audiokwaliteit en opslagruimte

Hoe meer muziek je in Spotify downloadt om offline af te spelen, hoe meer opslagruimte je in beslag neemt. Hetzelfde geldt voor een hogere audiokwaliteit. Afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte die je hebt, wil je die audiokwaliteit mogelijk aanpassen. Dat kan op de volgende manier:

 • Open Spotify en tik op het tabblad ‘Bibliotheek’;
 • Tik linksboven op je eigen foto;
 • Tik op ‘Instellingen en privacy’ en dan op ‘Audiokwaliteit’;
 • Scrol naar beneden en pas de kwaliteit aan onder ‘Downloaden’.
audiokwaliteit aanpassen

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste tips voor je iPhone? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, zodat je iedere week weer nieuwe functies ontdekt!

Bron afbeelding: unsplash
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu