iOS 8 tip: recente contacten instellen, bellen en uitschakelen

Rutger Otto
17 oktober 2014, 11:55
1 min leestijd
iOS 8 tip: recente contacten instellen, bellen en uitschakelen

In de Appkiezer van iOS 8 zie je niet meer alleen geopende apps, maar ook de mensen die je recentelijk hebt gebeld. Dit kun je uitschakelen, maar je kan er ook favorieten aan toevoegen, zodat je snel een nummer bij de hand hebt. Lees in dit artikel hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Het multitask-scherm in iOS 8 is vernieuwd. Druk twee keer op de homeknop om niet alleen geopende apps te zien, maar ook recente contacten die boven in beeld staan. Dit zijn de rondjes met de initialen van contacten of foto’s (als je die aan contacten hebt toegevoegd). De recente contacten heb je als laatst gebeld of een bericht gestuurd.

recente contacten

1. Recente contacten bellen

Tik je op een contact, dan krijg je vier keuzes: de persoon bellen, een bericht sturen of FaceTime te starten, waarbij je de optie hebt tussen video of alleen geluid. Met de druk op de knop neem je meteen contact op.

2. Favorieten instellen

Wil je de recente contacten gebruiken om snel iemand te bellen waarmee je vaak contact hebt, dan kun je favorieten instellen. Daarvoor ga je naar de contactenlijst van je iPhone, tik je op een contact en daarna kies je voor ‘Zet in favorieten’. Druk nu tweemaal op de homeknop en veeg de recente contacten naar rechts. Je favoriete contacten komen nu meteen in beeld.

3. Recente contacten uitschakelen

recente contacten

Heb je liever een multitask-scherm zonder recente of favoriete contacten, dan kun je het altijd nog helemaal uitschakelen. Dat doe je via Instellingen → Mail, Contacten, Agenda → Contacten → Bekijk in Appkiezer → Schakel alle opties uit. Ga je nu naar de appkiezer, dan zie je alleen nog welke applicaties er geopend zijn.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu