3 tips voor het instellen van wallpapers op je iPhone

20 februari 2019, 16:52
3 min leestijd
3 tips voor het instellen van wallpapers op je iPhone

De iPhone, iPad en iPod touch zijn standaard voorzien van enkele wallpapers, maar daar zul je wellicht snel op zijn uitgekeken. Het is van tijd tot tijd dan ook leuk om nieuwe achtergronden te downloaden, of een foto uit je galerij te kiezen. In deze tip laten we zien welke mogelijkheden je hebt.

Lees verder na de advertentie.

Wallpapers instellen doe je zo

Ben je de standaard achtergronden van je Apple-toestel zat? Dan zijn er diverse manieren om aan nieuwe iPhone-wallpapers te komen. Hieronder beschrijven we een aantal mogelijkheden.

1. iPhone-wallpapers uit je galerij

Uiteraard kun je foto’s of andere afbeeldingen die je opgeslagen hebt als achtergrond gebruiken. Ga daarvoor naar je Filmrol in de Foto’s-app, tik op de gewenste foto en vervolgens op de deelknop linksonder in het beeld.

iPhone wallpapers

Bij de deelfuncties tik je vervolgens op ‘Gebruik als achtergrond’. Daarna kom je in een scherm waar je de afbeelding kunt verplaatsen en eventueel in- of uitzoomt. Ook kun je kiezen of de afbeelding stilstaand of in perspectief als achtergrond ingesteld moet worden.

Bij laatstgenoemde ‘beweegt’ de wallpaper licht mee met hoe jij jouw telefoon kantelt. Tik op ‘Stel in’ en bepaal voor welke schermen (toegangsscherm en/of beginscherm) je de achtergrond wil instellen.

2. Denk aan de resolutie

Veel foto’s die je hebt opgeslagen of zelf hebt geschoten, zijn niet geoptimaliseerd voor het formaat van je iPhone. Deze foto’s kun je echter wel iets bijsnijden voordat je ze instelt als wallpaper. Houd daarbij wel rekening met de schermresolutie van je iPhone.

De iPhone SE heeft een schermresolutie van 1136 bij 640 pixels en de iPhone 6, 6S, 7 en 8 hebben een resolutie van 1334 bij 750 pixels. De resolutie voor de Plus-modellen van deze iPhones bedraagt 1920 bij 1080 pixels.

iPhone XR-camera

Voor de iPhone X en iPhone XS reken je 2436 bij 1125 pixels, de iPhone XS Max heeft 2688 bij 1242 als resolutie en tot slot bedraagt de resolutie van de iPhone XR 1792 bij 828 pixels. Voor het beste resultaat moet je wallpaper dus minimaal deze resolutie hebben.

Verder kun je sinds iOS 7 het zogenoemde parallaxeffect gebruiken, wat je instelt met de optie ‘Perspectief’. Om je afbeeldingen perfect te schalen voor dit ‘scrollende’ effect van je wallpaper, moet je aan alle kanten 200 extra pixels erbij optellen. Bij de iPhone 6 of nieuwer komt de minimale resolutie van een wallpaper zodoende neer op 1734 bij 1150 pixels.

3. Wallpaper-app downloaden

Een andere gemakkelijke manier om aan nieuwe en reeds op maat gesneden wallpapers te komen, zijn apps. In de App Store vind je tal van zulke apps. Zo kun je met de app Atlas Wallpaper jouw favoriete stad instellen als achtergrond. Veel van deze apps zijn gratis te downloaden, en bieden op maat gesneden achtergronden met een hoge resolutie.

Atlas Wallpaper

Patrick Murray

Gratis via App Store

Vellum Wallpapers

MEREK DAVIS COM, LLC

Gratis via App Store

Background – beautiful photos

Tron Apps Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Vind je in deze collecties geen geschikte afbeeldingen, dan kun je ook zelf in de App Store zoeken op ‘wallpaper’. Je krijgt dan apps die niets meer doen dan honderden afbeeldingen bundelen, die je kunt opslaan en vervolgens als beschreven bij de eerste stap als iPhone wallpapers kunt instellen.

Wallpaper Weekly

Op iPhoned zijn we er ook dol op om onze iPhone regelmatig te voorzien van een nieuwe achtergrond. Elke vrijdag lichten we daarom in Wallpaper Weekly een aantal toffe wallpapers voor je uit. Zo heb je altijd een mooi homescreen en oogt je iPhone weer als nieuw.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu