3 tips voor het instellen van wallpapers op je iPhone
Gijs Ettes

De iPhone, iPad en iPod touch zijn standaard voorzien van enkele wallpapers, maar daar zul je wellicht snel op zijn uitgekeken. Het is van tijd tot tijd dan ook leuk om nieuwe achtergronden te downloaden of een plaatje uit je galerij te kiezen. In deze tip laten we zien welke mogelijkheden je hebt.

iPhone wallpaper instellenBen je de standaardachtergronden van je Apple-toestel zat, dan heb je diverse manieren om aan nieuwe iPhone wallpapers te komen. Hieronder beschrijven we een aantal mogelijkheden!

1. iPhone wallpapers uit je galerij

Uiteraard kun je foto’s of andere afbeeldingen die je opgeslagen hebt als achtergrond gebruiken. Ga daarvoor naar de filmrol (Foto’s), tik op de gewenste foto en vervolgens op de deelknop linksonder in het beeld.

Bij de deelfuncties tik je vervolgens op ‘Gebruik als achtergrond’. Daarna kom je in een scherm waar je de afbeelding kunt verplaatsen en eventueel in- of uitzoomt. Tik op ‘Stel in’ en bepaal voor welke schermen (toegangsscherm en/of beginscherm) je de achtergrond wilt instellen.

2. Denk aan de resolutie

iPhone wallpapers instellenVeel foto’s die je hebt gedownload of zelf hebt geschoten, zijn niet geoptimaliseerd voor het formaat van je iPhone. Als gezegd kun je ze wel iets bijsnijden voordat je ze instelt als wallpaper. Houd daarbij wel rekening met de schermresolutie van je iPhone. De iPhone 3GS heeft een schermresolutie van 320 x 480 pixels, de iPhone 4 en 4S 640 x 960 pixels, en de iPhone 5(S) en nieuwer hebben een resolutie van 640 x 1136 pixels. Voor het beste resultaat moet je wallpaper dus minimaal deze resolutie hebben.

Verder kent iOS sinds versie 7.0 het zogenoemde parallaxeffect. Om je afbeeldingen perfect te schalen voor dit ‘scrollende’ effect van je wallpaper moet je aan alle kanten 200 extra pixels erbij optellen. Bij de iPhone 5(S) of nieuwer komt de minimale resolutie van een wallpaper zodoende neer op 1040 x 1536 pixels.

3. Wallpaper-app downloaden

Natuurlijk zijn er ook plekken waar je reeds op maat gesneden wallpapers kunt krijgen. In de App Store vind je onder andere de apps hieronder, die gratis te downloaden zijn en op maat gesneden achtergronden met een hoge resolutie bieden.

超高清壁纸-热门动态壁纸主题锁屏墙纸精选

Yin Yu

9 (21 reviews)
Gratis via App Store

Wallpapers & Backgrounds X

Tick Tock Apps

9 (80 reviews)
Gratis via App Store

Vind je in deze collecties geen geschikte afbeeldingen, dan kun je ook zelf in de App Store zoeken op ‘wallpaper’. Je krijgt dan apps die niets meer doen dan honderden afbeeldingen bundelen, die je kunt opslaan en vervolgens als beschreven bij stap 1 als iPhone wallpapers kunt instellen.

Check ook ons overzicht met 18 apps en tips om je iPhone festivalproof te maken!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.