De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Met Atlas Wallpaper stel je jouw favoriete stad als iPhone-achtergrond in

Florence Peeters
30 november 2018, 11:04
2 min leestijd
Met Atlas Wallpaper stel je jouw favoriete stad als iPhone-achtergrond in
Atlas Wallpaper

Atlas Wallpaper

Gratis

Reviewscore

7,5

Je iPhone personaliseren doe je gemakkelijk door je eigen wallpaper in te stellen. Met de app Atlas Wallpaper maak je een achtergrond van je favoriete plek. Zo stel je een map van die plaats in als iPhone-achtergrond.

Map van je favoriete stad als wallpaper

De afgelopen jaren zijn lijntekeningen van wijken, steden en straatjes steeds populairder geworden als huisdecoratie. De ontwikkelaar van Atlas Wallpaper heeft die succesformule gebruikt voor een app, waarmee je ook op je iPhone je favoriete plekje kan tonen.

Hiermee maak je net zoveel lijntekeningen als je zelf wil. Bijvoorbeeld van je woonplaats, favoriete wereldstad of zelfs land, of een plek waar je ooit nog een naartoe wil. Om achtergronden te maken van plekken over de hele wereld, maakt Atlas Wallpaper gebruik van de openbare locatiedatabron van Mapbox. Zo maak je je eigen iPhone-achtergrond van je favoriete stad.

Een locatie iPhone-achtergrond maken

De app werkt enorm eenvoudig. Je zoekt naar de locatie die jij wil gebruiken, en vervolgens kun je de wallpaper op allerlei manieren personaliseren. Zoom zo ver in of uit, of versleep de lijntekening. Kies vervolgens uit 17 kleurstijlen voor de map of ontwerp je eigen kleurstelling. Met deze functie kies je zelf de kleur van het land, water, de wegen en parken.

Het is zelfs mogelijk om een 3D-map te ontwerpen voor een wallpaper. Hier betaal je echter wel eenmalig 3,49 euro voor. Voor dat bedrag kun je naast 3D-kaarten ook je eigen map en stijl ontwerpen en delen. In de betaalde versie is het verder mogelijk om ook voor de Apple Watch of iPad achtergronden op te slaan.

Wissel je regelmatig van achtergrond of reis je veel? Zet dan je locatie aan in de app. Zodra je Atlas Wallpaper dan opent, navigeert de app automatisch naar je huidige locatie. Zo maak je vlug een achtergrond, en kun je bijvoorbeeld je roadtrip bijhouden in wallpapers.

Wanneer je tevreden bent over de achtergrond van jouw lievelingsplek, druk je simpelweg op ‘Save wallpaper’ bovenin. De app slaat de afbeelding automatisch in de juiste resolutie voor jouw iPhone op in de Foto’s-app.

Atlas Wallpaper

Patrick Murray

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu