Creditcards inscannen met de iPhone-camera doe je zo

Rutger Otto
13 oktober 2014, 13:37
2 min leestijd
Creditcards inscannen met de iPhone-camera doe je zo

Het is nu mogelijk om je creditcardnummer op te slaan op je iPhone, zonder de reeks van nummertjes over te tikken. Lees hoe je de iPhone-camera gebruikt om de kaart in te scannen.

Lees verder na de advertentie.

Binnenkort komt Apple Pay uit in de Verenigde Staten. Daarmee kun je betalen met je iPhone 6. Maar nog voordat dat mogelijk wordt, moeten ze eerst hun kaartinformatie toevoegen aan de iPhone. Je kunt tot wel acht betaalpassen toevoegen. Als je dat allemaal handmatig moet doen, dien je wel heel veel nummertjes in te vullen. Apple maakt het haar gebruikers een stuk gemakkelijker, door de optie aan te bieden om creditcards in te scannen via Safari.

iPhone creditcard inscannen

Het toevoegen van je creditcard aan Safari is ook handig om met online shoppen meteen te kunnen betalen. Voortaan hoef je dus geen extra gegevens meer in te voeren, maar je kan direct afrekenen.

iphone creditcard
  1. Doorloop de volgende stappen om je creditcards te koppelen:
  2. Ga naar Instellingen → Safari.
  3. Open Wachtwoorden en invullen. Op deze pagina staat het schuifje achter Creditcards automatisch op groen.
  4. Open onder Creditcards ‘Bewaarde creditcards’ en vul je toegangscode in.
  5. Tik nu op Voeg creditcard toe → Gebruik camera.
  6. De camera opent en er verschijnt een kader in beeld. Zorg dat je creditcard binnen het kader past en de iPhone zal hem vanzelf herkennen.
  7. Het kaartnummer wordt automatisch geregistreerd en in veel gevallen pakt de camera ook de verloopdatum en je naam. Deze worden automatisch ingevuld. Je moet wel zelf je naam invullen.

Simpel betalen

Bij websites die creditcards als betaalmiddel ondersteunen, kun je vanaf nu via Safari betalen met je creditcard. Bij het afrekenen kies je direct voor je gekoppelde kaart. Wel dien je nog handmatig het beveiligingsnummer op de achterkant van de kaart in te vullen.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu