De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS automatische wachtwoorden: zo gebruik je ze op andere apparaten

Florence Peeters
2 oktober 2018, 15:19
2 min leestijd
iOS automatische wachtwoorden: zo gebruik je ze op andere apparaten

In iOS 12 introduceert Apple de AutoFill-functie, waarmee het automatisch sterke wachtwoorden voor je bedenkt. Wel zo handig als je deze ook op andere apparaten kunt gebruiken. Zo zet je iOS automatische wachtwoorden op andere devices.

Lees verder na de advertentie.

Zo gebruik je iOS automatische wachtwoorden op andere apparaten

Dankzij je Apple ID is het gemakkelijk om de automatische wachtwoorden die in iOS 12 voor je worden gegenereerd ook op andere gekoppelde apparaten te gebruiken. Wanneer je een wachtwoord laat genereren op je iPad, is deze ook terug te vinden in de Sleutelhanger op je iPhone, en andersom. Ook op je Mac kun je deze wachtwoorden terugvinden.

→ Lees ook: iOS 12-tip: automatisch sterke wachtwoorden gebruiken doe je zo

Omdat je iCloud gebruikt, worden wachtwoorden automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd met al je andere gekoppelde Apple-apparaten. Zo lang je de iCloud Sleutelhanger-functie dus geactiveerd hebt op alle apparaten, hoef je er niks voor te doen om de automatische wachtwoorden ergens anders te gebruiken. Omdat de verbeterde AutoFill-functie ook in macOS Mojave zit, werkt het ook andersom.

Om te checken of je de Sleutelhanger-functie aan hebt staan, ga je naar je iCloud-instellingen. Hier kun je de optie in- of uitschakelen.

iOS automatische wachtwoorden op Windows of Android

Wanneer je wel een iPhone hebt, maar bijvoorbeeld een Windows-pc of Android-tablet, is het een ander verhaal. Het is in zo’n geval helaas niet mogelijk om via iCloud alsnog de opgeslagen wachtwoorden in te voeren op je andere apparaat. Wil je alsnog de automatische wachtwoorden gebruiken, zul je ze moeten overtypen vanaf je iPhone.

Maar er zijn handigere oplossingen. Wachtwoordmanagers als 1Password of LastPass werken namelijk zowel met automatische wachtwoorden op iOS, en synchroniseren ook met andere apparaten. Het is dus aan te raden om een andere app als standaard wachtwoordmanager in te stellen op je iPhone. Dit doe je als volgt.

  1. Ga naar Instellingen en selecteer ‘Wachtwoorden en accounts’;
  2. Tik op ‘Vul automatisch in’;
  3. Selecteer hier de wachtwoordmanager die je wilt gebruiken.

Wanneer je deze ook op je pc of tablet installeert, heb je altijd en overal je wachtwoorden bij de hand. Wel zo handig en absoluut niet minder veilig als Apples eigen wachtwoordmanager.

→ Lees ook: De 4 beste wachtwoord-apps om je online profielen te beveiligen

Maandthema Beveiliging

De gehele maand oktober staan we stil bij het thema Beveiliging. De komende weken gaan we jou helpen om je Apple-apparaten en online accounts beter te beveiligen. Aan de hand van tips en achtergrond leggen we je onder meer stap voor stap uit hoe je bewuster met je data om kan gaan en je gegevens beter beveiligt.

Laat het vooral weten welk onderwerp we tijdens dit maandthema niet mogen laten liggen. Dat kan via een reactie onder dit artikel of een mailtje naar redactie@iphoned.nl.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu