iPhoned-maandthema van oktober: Beveiliging

Lars Paijmans
1 oktober 2018, 13:03
1 min leestijd
iPhoned-maandthema van oktober: Beveiliging

Oktober is gestart en dat betekent dat er weer een heel nieuw maandthema voor je klaarstaat. De komende weken gaan we jou helpen om je Apple-apparaten en online accounts beter te beveiligen met ons maandthema Beveiliging.

Maandthema Beveiliging

Uit een nieuw onderzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat meer dan de helft van Nederlandse internetgebruikers niets doet om zijn of haar account te beschermen. Dit is een van de redenen dat één op de tien Nederlandse internetgebruikers het slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.

maandthema beveiliging

Volgens minister Grapperhaus is het vooral een gebrek aan bewustzijn. Terwijl mensen hun huizen goed beveiligen door sloten aan te brengen, wordt kostbare persoonlijke data slecht tot niet beschermd. Hoog tijd dus om hier iets aan te doen.

Met het thema Beveiliging geven we jou een toegankelijke manier om de beveiliging van je Apple-apparaten en bijbehorende accounts op te schroeven. Aan de hand van tips leggen we stap voor stap uit hoe wachtwoordmanagers werken, waarom en hoe je tweestapsverificatie instelt en welke beveiligingsopties er standaard op je iPhone staan.

Maandthema’s op iPhoned

De maandthema’s geven de redactie van iPhoned de kans om onderwerpen te bespreken die normaal gesproken niet in de actualiteit komen. Zo stonden we in het verleden stil bij het begrip Toegankelijkheid, Gezondheid en onze Vakantiegids.

Laat vooral ook weten welke maandthema’s jij graag terugziet op iPhoned, of welke educatie-gerelateerde artikelen we absoluut niet over mogen slaan. Dit kan via een reactie onder dit artikel, of een mailtje naar redactie@iphoned.nl.

Bron: AD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu