Tip: Zo zet je Instagram Verhalen vast op je profiel

5 december 2017, 20:38
2 min leestijd
Tip: Zo zet je Instagram Verhalen vast op je profiel

Instagram Verhalen waren lang tijdelijk, maar die tijd is voorbij. Zo kun je nu een Instagram Verhaal vastzetten op je profiel en terugvinden in een archief.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Verhaal vastzetten op je profiel

Instagram Verhalen zijn niet meer weg te denken uit de populaire foto-app. Met deze tijdelijke video’s deel je iets uit je leven en na 24 uur verdwijnen ze weer. Eind vorig jaar heeft Instagram een saveknop toegevoegd, zodat je Verhaal in je Filmrol is op te slaan. Dat is nu niet meer nodig om deze beelden terug te vinden. Daarnaast is het mogelijk om je beste video’s vast te zetten op je profiel.

Instagram Verhalen terugvinden in archief

Instagram heeft een archief waar je Verhalen worden opgeslagen. Deze vind je door op de achiefknop op je profiel te tikken. Deze knop ziet eruit als een tegen de klok in wijzende pijl. Hier vind je jouw Verhalen die na 24 uur zijn verdwenen.

instagram verhalen vastzetten

Alleen jij kunt deze verhalen zien. Hier kun je er voor kiezen om de Verhalen te bekijken, weer te publiceren, of er een highlight van te maken.

Highlight maken

De Verhalen Highlights zijn een manier om je favoriete opgenomen Verhalen op je profiel te vast te zetten. Op deze manier laat je zien wie jij bent. Dit doe je door op de cirkel met een plus erin aan de linkerkant van je profiel te drukken. Vervolgens kies je enkele Verhalen, een cover en geef je de highlight een naam.

instagram verhalen vastzetten

Tikt iemand hierop, dan spelen je gekozen Verhalen af als één filmpje. Deze highlights blijven staan totdat je ze verwijdert en je kunt er zoveel hebben als je wil. Wil je een highlight verwijderen? Dan druk je erop en houd je vast.

Instagram 25

Bovenstaande functies gelden vanaf Instagram versie 25. Heb je deze versie nog niet? Dan moet je de app even updaten via de App Store. Dit doe je door op onderstaande link te klikken.

Download YouTube in de App Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu