De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Face ID werkt niet goed: deze 3 tips kunnen helpen

Wouter Nijsen
25 augustus 2018, 13:37
3 min leestijd

Heb je het idee dat Face ID niet optimaal werkt? Dat kan, want de gezichtsherkenning functioneert in sommige gevallen niet zo goed. Met deze tips zorg je ervoor dat Face ID vlot en accuraat werkt.

Lees verder na de advertentie.

Face ID werkt niet? Dit kun je doen

Over het algemeen zijn we onder de indruk van Face ID, zoals je kunt lezen in onze tweede indruk van de iPhone X. In 95 procent van de gevallen weet de iPhone X de gezichtsscanner goed te gebruiken om te ontgrendelen. Face ID wordt bovendien steeds slimmer naarmate je de functie meer gebruikt. De camera houdt de kenmerken van je gezicht in de gaten, waardoor het na verloop ook geen probleem is als je bijvoorbeeld een sjaal en capuchon om hebt.

Toch zijn er online ook veel berichten te vinden van gebruikers waar Face ID niet zo goed bij werkt. In sommige gevallen duurt het lang voordat de iPhone X is ontgrendeld, of Face ID lijkt je gezicht soms helemaal niet te herkennen. Dan kan het helpen om onderstaande tips te checken, om de werking van de gezichtsherkenning te verbeteren.

1. Opnieuw je gezicht inscannen

Werkt Face ID niet goed op je iPhone X, dan is het slim om je gezicht opnieuw in te scannen. Op deze manier begint de X ‘opnieuw’ en wordt oude gezichtsdata verwijderd. Volg de stappen hieronder om Face ID opnieuw in te stellen.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone X;
  2. Kies voor ‘Face ID en toegangscode’ en tik vervolgens op ‘Stel Face ID opnieuw in;
  3. Doorloop vervolgens de stappen, zodat je uiteindelijk een nieuwe gezichtsscan maakt.

2. Extra beveiligingsstap uitschakelen

Face ID is stukken veiliger dan andere gezichtsherkenningstechnieken, en dat komt onder meer door het feit dat je naar de telefoon moet kijken om ‘m te ontgrendelen. Dat voorkomt dat je iPhone X per ongeluk wordt ingeschakeld, maar ook dat anderen de telefoon niet kunnen ontgrendelen wanneer je bijvoorbeeld slaapt. Het maakt Face ID dus betrouwbaarder, maar heeft als keerzijde dat je vaker een foutmelding ziet.

Het uitschakelen van deze functie zorgt er in veel gevallen voor dat Face ID sneller werkt. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Face ID en toegangscode’ te gaan en daar de functie ‘Aandacht vereist voor Face ID’ uit te zetten. Houd er dus rekening mee dat dit de gezichtsherkenning onveiliger maakt. We raden dan ook aan om de optie – indien mogelijk – altijd te gebruiken.

3. Beweeg je iPhone X en kies een andere afstand

In sommige gevallen geeft Face ID een foutmelding omdat je iPhone X te dicht bij je gezicht zit. Probeer de smartphone daarom iets verder van je af te houden, en experimenteer met welke afstand het beste voor je werkt.

Daarnaast kan het helpen om je telefoon een beetje te bewegen tijdens het ontgrendelen. Face ID maakt immers een 3D-scan van je gezicht en moet de verschillende gezichtskenmerken daarom goed kunnen zien.

Lees meer iPhone X-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu