iOS 8 tip: zo verwijder je automatisch oude berichten

Als je veel van de Berichten-app op iOS gebruikmaakt, kan dat een behoorlijke aanslag zijn op je opslagruimte. Zo kun je automatisch iPhone berichten verwijderen, zonder er aan te hoeven denken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Weg met oude berichten

Het geheugen van een iPad of iPhone is niet oneindig, zeker niet als je gaat voor een 16GB versie. Alle ruimte die je vrijhoudt is dan mooi meegenomen. Nu de Berichten-app sinds iOS 8 weer veel aantrekkelijker is geworden, onder meer door de toevoeging van nieuwe (gifjes-)toetsenborden en andere functies als audioberichten, kan de app zomaar een hap uit je opslagruimte nemen.

Het is dan ook een heel werk om één voor één je berichten langs te lopen en steeds van alles te moeten verwijderen. Het versturen van filmpjes, foto’s en audio kan ondertussen zomaar oplopen tot gigabytes. Gelukkig heeft iOS 8 een handige functie waarmee je berichten na een bepaalde tijd automatisch kan laten verwijderen. Heb je er zelf geen omkijken meer naar.

Automatisch iPhone berichten verwijderen

automatisch iphone berichten verwijderenHet is heel simpel om de functie in te stellen. In vijf stappen is het geregeld:

  1. Ga naar instellingen op de iPhone of iPad (die minstens iOS 8 draait).
  2. Tik op Berichten.
  3. Ga naar ‘Bewaar berichten’ onder het kopje ‘Berichtgeschiedenis’.
  4. Kies hier voor een bewaartijd van 30 dagen of een jaar.
  5. In de pop-up ga je akkoord met het verwijderen van oudere berichten dan de aangegeven tijd door op ‘Verwijder’ te tikken. Let op: die kun je niet ongedaan maken.

Dat is het. Voortaan worden alle berichten nadat de ingestelde tijd is verlopen vanzelf van je iOS-device verwijderd. Voor veelgebruikers van de Berichten-app zal het een hoop schelen.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.