De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo download je camera-app Obscura 2 gratis met de Apple Store-app

Florence Peeters
3 augustus 2018, 15:00
2 min leestijd
Zo download je camera-app Obscura 2 gratis met de Apple Store-app
Apple Store

Apple Store

Gratis

De uitgebreide camera-app Obscura 2 is tijdelijk gratis te downloaden via de Apple Store-app. We laten je zien hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Obscura 2 gratis downloaden met Apple Store-app

De Apple Store-app is in principe de virtuele reclamefolder van het bedrijf. Op basis van jouw Apple-apparaten worden mogelijke interessante accessoires en nieuwe producten aangeraden. Denk aan een setje AirPods wanneer je net een nieuwe iPhone hebt aangeschaft. Maar je kunt de app ook gebruiken om rustig door de digitale Apple Store te bladeren.

Om meer mensen de app te laten downloaden, deelt Apple met enige regelmaat cadeautjes uit. Dit is ook vandaag het geval: tijdelijk kun je het strak vormgegeven Obscura 2 gratis downloaden. Dit doe je zo:

  1. Installeer de Apple Store-app;
  2. Tik op het ‘Ontdekken’-tabblad en scrol naar beneden;
  3. Hier zie je het logo van Obscura 2 staan als uitgelichte app. Tik op ‘Download nu gratis’;
  4. Selecteer in het volgende scherm nogmaals ‘Download nu gratis’;
  5. Je wordt automatisch doorverwezen naar de App Store, waar de downloadcode alvast voor je is ingevuld;
  6. Tik op ‘Wissel In’ om de code te gebruiken en de app te downloaden.

Eindeloos veel camerafeatures

De camera van Obscura 2 heeft enorm veel features en kun je volledig manueel instellen. De app is dus niet alleen handig voor wat leuke filtertjes, maar juist erg geschikt om te oefenen met fotografie en het manueel instellen van je iPhone-camera. Het is mogelijk om je foto’s in verschillende bestandsvormen op te slaan, waaronder RAW, HEIC, JPEG en Live Photo.

HEIC perst hogere kwaliteitsfoto’s in een klein bestandsformaat. Wil je foto’s graag nabewerken? Dan is RAW ideaal, omdat dit bestandstype meer details opslaat en fijner is met nabewerken. De Camera-app van de iPhone zelf ondersteunt dergelijke formaten niet.

De Obscura-camera is onder meer in stellen op flits, rasters, iso-waarde, sluitertijd en witbalans. Daarnaast kun je de lens zelf scherp stellen of een timer instellen. De app heeft een eigen bibliotheek van jouw gemaakte foto’s.

Hierin bewerk je achteraf gemakkelijk een foto en is ook alle metadata terug te vinden. Handig als je terug wil zien wat de instellingen waren van die ene perfecte plaat. Ook in deze camera-app ontbreken filters niet. Deze zijn zowel voor- als achteraf toe te voegen.

Download de Apple Store-app

Obscura 2 heeft bovendien de portretmodus die te vinden is op de iPhone 8 Plus en iPhone X. Wees er wel snel bij: de actie geldt tot 25 september. Hierna kun je hem voor 5,49 euro alsnog downloaden.

Apple Store

Apple

Gratis via App Store
Bron afbeelding: Ben McCarthy
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu