Apple krijgt iPhone van vermiste tiener niet meer aan de praat

Rutger Otto
12 mei 2016, 10:36
2 min leestijd
Apple krijgt iPhone van vermiste tiener niet meer aan de praat

Het lukt de ontwikkelaars van Apple niet om de telefoon van een tiener die op zee vermist raakte te repareren.

Lees verder na de advertentie.

Vermiste iPhone reparatie

Apple heeft zijn ‘uiterste best’ gedaan om een iPhone te repareren die ongeveer acht maanden op zee rondzwierf, maar inmiddels is het opgegeven. De iPhone is niet te repareren. Dat zegt de advocaat van één van de tieners die vorig jaar in juli vermist raakten op zee tijdens een trip langs de kust van Florida.

Er werd alleen een iPhone gevonden, die naar Apple werd opgestuurd. Het bedrijf zei alles op alles te zetten om het toestel te repareren, maar tevergeefs. Een heel team van Apple haalde de telefoon uit elkaar, maakte de onderdelen schoon en voerden een chemisch rapport uit in een groot reparatieproces.

iphone 6s plus review 4

Dankbaar

In een statement zegt de familie van één van de tieners dankbaar te zijn voor de hulp: “Als de FBI Apple inschakelde voor hulp, bestaat er geen twijfel dat alles wat mogelijk was om de telefoon werkend te krijgen is geprobeerd. Naar ons weten heeft Apple er een team opgezet dat de ‘klok rond’ heeft gewerkt om de iPhone te repareren. Daar zijn we zeer dankbaar voor.”

De families van de vermiste tieners hoopten dat de iPhone inzicht zou kunnen bieden over wat er mogelijk met de jongens was gebeurd. Voordat het toestel gekraakt kon worden, moest hij echter gerepareerd worden. Doordat de iPhone zo lang op een bootje op zee heeft gelegen, was hij echter enorm beschadigd.

Beschadigd

De telefoon, een iPhone 6, werd in april naar Apple gestuurd om te bekijken of er nog data gered kon worden. Het toestel zou mogelijk hints bevatten, zoals smsjes, berichten op sociale media of gepleegde telefoontjes die over de verdwijning gaan. Na al die maanden op zee was de iPhone echter aangetast door waterschade, scheuren en zeedieren. Zo erg dus, dat het toestel niet meer gerepareerd kan worden.

Lees het laatste Apple-nieuws

Bron: WPBF
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu