‘Productie van iPhones blijft komende tijd laag’

Rutger Otto
16 april 2016, 13:19
2 min leestijd
‘Productie van iPhones blijft komende tijd laag’

Apple zal ook het volgende kwartaal minder iPhones maken. De verkoop van Apples smartphones valt tegen.

Lees verder na de advertentie.

Verminderde iPhone-productie

De kwartaalcijfers van de afgelopen maanden worden op 25 april door Apple gepresenteerd. Naar verwachting zal er voor het eerst in de geschiedenis een daling te zien zijn in het aantal verkochte iPhones. Daar houdt ook Apple rekening mee, zo zei Tim Cook al in januari bij de presentatie van de cijfers. “Het aantal verkochte toestellen zal minder worden. Het tweede kwartaal zal het zwaarst worden om met andere jaren te vergelijken.”

Hoewel Apple nu de iPhone SE heeft uitgebracht, zou het bedrijf ook het volgende kwartaal nou last blijven houden van een minder grote vraag naar iPhones. Daarom produceert Apple ook de komende tijd minder telefoons, zo schrijft Nikkei op basis van Apples leveranciers van onderdelen.

iphone se review

Dalende verkoop

“Apple gaat door met een verminderde productie in het kwartaal dat in juni eindigt”, schrijft Nikkei. “Dat komt door tegenvallende verkopen. Apple lijkt niet te rekenen op een groot verkoopsucces van iPhone SE-modellen.”

Met een dalende verkoop van het vorige kwartaal was rekening gehouden, maar dit kwartaal zou het weer aan moeten trekken. Apple wilde niet op de geruchten reageren, maar het bedrijf zou wel aan leveranciers hebben aangegeven dat de productie op een laag pitje gehouden kan worden.

De daling in iPhone-verkopen zou meerdere oorzaken hebben. Eén daarvan is dat het succes op de Chinese markt zou afnemen, wat een belangrijk gebied voor Apple zou moeten zijn. Verder zou de iPhone 6S niet zo gewild zijn als de iPhone 6 was. Mogelijk vinden klanten dat het toestel te weinig vernieuwd.

iPhone 6 en 6S

Verschillen tussen de iPhone 6 en iPhone 6S zijn ook niet erg groot. De iPhone 6S heeft als grote verbeteringen dat de camera op de achterzijde van 8 naar 12 megapixels is gegaan. Ook ondersteunt het toestel 3D Touch, waarmee je bepaalde acties uitvoert door harder op het scherm te drukken. Zo kun je snelkoppelingen binnen apps openen via de iconen op het hoofdscherm.

Lees het laatste Apple nieuws

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu