Uber treedt buiten de Randstad met introductie in Eindhoven

Rutger Otto
4 april 2017, 12:14
2 min leestijd
Uber treedt buiten de Randstad met introductie in Eindhoven

Uber is vanaf 5 april ook beschikbaar in Eindhoven. Het is voor het eerst sinds de komst van Uber in Nederland dat een rit buiten de Randstad besteld kan worden.

Uber Eindhoven

Vanaf woensdag 5 april kunnen Eindhovenaren een Uber bestellen. Het is niet alleen de eerste keer dat de taxidienst in Brabant beschikbaar komt, maar ook de eerste keer dat Uber buiten de Randstad uitbreidt. Voorheen was Uber in de Randstad de enige plek waar je de taxi’s kon bestellen. Het dekkingsgebied komt te liggen op de stad Eindhoven, inclusief Eindhoven Airport en de High Tech Campus.

Volgens Niek van Leeuwen, de general manager van Uber Nederland, is Eindhoven een goede regio voor Uber. “Het is een sterke economische regio met een innovatief en internationaal karakter en daarom gebaat bij een goede mobiliteit”, zegt hij. “Het is voor ons een logische eerste stap buiten de Randstad.” Uit data van de dienst blijkt daarnaast dat er veel vraag is naar Uber in Eindhoven, omdat veel reizigers een rit willen bestellen als ze landen met het vliegtuig.

Uber
Uber
Uber
Uber
Uber
Uber
Uber
Uber
Uber
Uber
Uber
Uber
Uber
Uber

Drie verschillende Ubers

Uber brengt zowel UberX, UberBlack als UberVan beschikbaar in Eindhoven. UberX is de goedkoopste optie die volgens het bedrijf gemiddeld 35 procent goedkoper is dan een rit met een reguliere taxi. UberBlack is een duurdere variant, waarbij een chauffeur in pak in een luxe auto met geblindeerde achterruiten en een flesje water komt. Voor groepen tot zes personen is een busje te bestellen via UberVan.

Tien euro korting op eerste rit

Uber is op dit moment in 73 landen actief, verspreid over ruim 500 steden. Eindhoven hoort daar vanaf 5 april ook bij. Gebruikers hebben daarvoor de gratis app nodig, vervolgens koppel je een account aan een creditcard of PayPal-account. Daarna kun je de eerste rit aanvragen. Iedereen met de code ‘EINDHOVEN2017’ krijgt de eerste keer 10 euro korting.

Uber

Uber Technologies, Inc.

Gratis via App Store
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's