Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Een auto van Tesla starten kan straks met je iPhone

Rutger Otto
21 augustus 2014, 11:27
1 min leestijd
Een auto van Tesla starten kan straks met je iPhone

Tesla, fabrikant van elektrische auto’s, zou werken aan een update voor hun Model S firmware waarmee eigenaren hun auto straks zonder sleutel, maar met een iPhone kunnen starten.

Lees verder na de advertentie.

Tesla iPhone app als autosleutel

Ergens in de komende maanden moet de update voor de Tesla Model S (in Nederland rijden er zo’n 1200 rond) verschijnen. Na de firmware update is er voor het starten van deze sedan geen sleutel meer nodig. Als je een iPhone hebt tenminste. Volgens een gelekt screenshot komt er een nieuwe Tesla Mobile app voor de iPhone waarmee je de auto kunt starten.

tesla iphone k

Hoe het werkt is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk maakt Tesla gebruik van Touch ID om de gebruiker te herkennen. Vanaf iOS 8 krijgen ook andere bedrijven dan Apple namelijk toegang tot de API van de vingerafdrukscanner om in hun apps te implementeren. De Tesla iPhone app gebruiken als autosleutel is één van de slimme oplossingen die daar het gevolg van is.

Apple en Tesla hebben de nodige overeenkomsten. Een deel van het team dat bij Tesla werkt, bijvoorbeeld aan de User Interface van de auto’s, bestaat uit ex-medewerkers van Apple. Daarnaast zijn beide bedrijven bezig met schone energie én met auto’s.

CarPlay

Apple introduceert dit jaar CarPlay, waarmee gebruikers hun iPhone aan het dashboard van de auto kunnen koppelen. Met iOS in de auto moet rijden met je smartphone veiliger worden. Zo kun je iOS bedienen met stemcommando’s en op die manier navigeren of smsjes dicteren. Tesla doet overigens niet mee aan CarPlay, het bedrijf heeft een eigen interface.

Lees meer CarPlay nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu