De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwe Spotify-albums tijdelijk exclusief voor betalende gebruikers

Erwin Vogelaar
4 april 2017, 20:35
2 min leestijd
Nieuwe Spotify-albums tijdelijk exclusief voor betalende gebruikers

Nieuwe Spotify-albums van Universal zijn tijdelijk alleen door betalende gebruikers van de muziekdienst te beluisteren. Dit komt door een nieuwe deal met de platenmaatschappij.

Lees verder na de advertentie.

Tijdelijke exclusiviteit voor Spotify-albums

Spotify en de Universal Music Group hebben een nieuwe deal gesloten. De overeenkomst houdt in dat niet alle albums van de platenmaatschappij via de muziekdienst meer voor iedereen te beluisteren zijn. Het interessantste nieuws is dat nieuwe albums van Universal eerst exclusief beschikbaar kunnen zijn voor betalende gebruikers. Maak je dus gratis gebruik van Spotify met reclames, dan zul je langer moeten wachten om nieuwe albums van bijvoorbeeld Kanye West, Lady Gaga en Adele te horen. Dit zal per artiest bepaald worden.

spotify-albums

Voor Spotify betekent de deal dat het per gebruiker minder aan Universal hoeft te betalen. Wel hangt hier een voorwaarde aan vast. Spotify zal namelijk moeten groeien. Met de juiste groei zullen uiteindelijk meer gebruikers naar de albums luisteren. Haalt Spotify de afgesproken groei niet, dan zal de korting op de kosten uitgesteld of zelfs teruggedraaid worden. De muziek van Universal is erg belangrijk voor muziekdiensten. Er hangt dus wel wat vanaf voor Spotify.

“We weten dat niet elk album van elk artiest op dezelfde manier uitgebracht moet worden”, stelt Spotify ceo Daniel Ek. “We hebben hard gewerkt met UMB om een nieuw, flexibel releasebeleid te ontwikkelen. Vanaf vandaag kunnen artiesten van Universal ervoor kiezen om nieuwe albums voor twee weken op premium uit te brengen”.

Singles zullen wel gewoon voor alle gebruikers te luisteren zijn. Universal ziet in dat de muziekindustrie nu grotendeels uit streamingdiensten bestaat en dat groei belangrijk is om hier geld aan te blijven verdienen. “De enige constanten moeten fantastische muziek en eerlijke compensatie voor artiesten en makers zijn”, stelt Universal Music Group ceo Sir Lucian Grainge.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen