Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Jammer: iOS 18 krijgt pas in 2025 geavanceerde Siri-functies

Yannick Chalkiopoulos
31 mei 2024, 10:00
3 min leestijd
Jammer: iOS 18 krijgt pas in 2025 geavanceerde Siri-functies

Apple werkt aan een nieuwe versie van Siri, maar het lijkt erop dat de geavanceerde functies pas in 2025 verschijnen. Dit weten we al.

Lees verder na de advertentie.

Siri krijgt grote update in iOS 18

We hoeven niet lang meer te wachten op iOS 18, want Apple presenteert de update op 10 juni tijdens de WWDC. De verwachtingen voor de update zijn hooggespannen, er wordt zelfs gesproken van de grootste update voor de iPhone ooit. Volgens geruchten introduceert Apple een reeks nieuwe AI-functies. Bijna alle Apple-apps krijgen er handige features bij, vooral Siri krijgt naar verluidt veel nieuwe functies.

Lees ook: CarPlay krijgt nieuwe functies in iOS 18: dit zijn ze

Apple’s spraakassistent wordt uitgebreid met nieuwe taalmodellen, waardoor de stem veel natuurlijker moet klinken. Bovendien krijgt Siri toegang tot functies van alle apps. Zo is het straks mogelijk om een mail te verwijderen met Siri, of om notities te verplaatsen naar een andere map. Nu kan dat nog niet, maar daar komt met de vernieuwde versie van Siri verandering in. Helaas lijkt het erop dat we nog wel even moeten wachten voordat Siri deze geavanceerde functies krijgt.

generatieve ai op je iphone

Geavanceerde Siri-functies komen later

Siri wordt vernieuwd in iOS 18, maar volgens Mark Gurman komen de geavanceerde functies pas later. De doorgaans betrouwbare Apple-kenner zegt dat de spraakassistent niet direct meerdere acties achter elkaar uit kan voeren. Eerder gingen geruchten dat je Siri een aantal taken in één keer zou kunnen laten doen. Zo zou de spraakassistent een foto kunnen omzetten naar een gif en deze kunnen verzenden via Berichten.

Nu blijkt dat we daar nog even op moeten wachten. Gurman vertelt dat deze functies pas in een latere update aan Siri worden toegevoegd. Apple brengt iOS 18 uit in september, maar dan zijn nog niet alle nieuwe features voor Apple’s spraakassistent beschikbaar. Volgens Gurman verschijnen die pas volgend jaar, vermoedelijk in iOS 18.3 of iOS 18.4. Die updates verschijnen in de eerste maanden van 2025.

siri

Meer over iOS 18

We moeten dus nog wachten tot 2025 voor de geavanceerde functies van Siri. Het is niet ongebruikelijk dat Apple pas later belangrijke functies toevoegt aan iOS. Zo kwam de nieuwe Dagboek-app ook pas later naar iOS 17 en liet NameDrop ook langer op zich wachten. Dit jaar verschijnen de nieuwe functies voor Siri dus wat later, maar dat betekent niet dat Apple de spraakassistent onveranderd laat in de eerste versie van iOS 18.

Lees ook: Apple onthult eerste functies van iOS 18: dit zijn ze

Het is de verwachting dat Siri direct een aantal nieuwe functies krijgt in iOS 18. De spraakassistent wordt in ieder geval uitgebreid met nieuwe taalmodellen, die mogelijk gebaseerd zijn op ChatGPT van OpenAI. Welke functies er nog meer naar Siri komen weten we volgende maand zeker, want dan presenteert Apple iOS 18. Wil je nu al meer weten over de grootste iPhone-update ooit? Lees dan hier alles over iOS 18!

Wil je meer weten over iOS 18? En op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu