Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple onthult eerste functies van iOS 18: dit zijn ze

Yannick Chalkiopoulos
16 mei 2024, 13:00
3 min leestijd
Apple onthult eerste functies van iOS 18: dit zijn ze

De WWDC is pas in juni, maar Apple heeft nu al de eerste functies van iOS 18 onthuld. Deze features komen met de nieuwe update naar je iPhone!

Lees verder na de advertentie.

Deze functies komen naar iOS 18

We hoeven niet lang meer te wachten op iOS 18, want Apple kondigt de update op 10 juni aan tijdens de WWDC. Dan weten we welke functies er naar de iPhone komen, dat dit jaar vooral nieuwe AI-features lijken te zijn. Apple loopt alvast op de zaken vooruit en heeft de eerste nieuwe functies van iOS 18 aangekondigd. Dat zijn vooral toegankelijkheidsfuncties, die voor alle gebruikers handig zijn. Wij zetten ze voor je onder elkaar!

1. Eye Tracking komt naar de iPhone

De belangrijkste functie die de iPhone met iOS 18 toegankelijker moet maken is Eye Tracking. Met deze toegankelijkheidsfunctie kun je de iPhone (en iPad) besturen met je ogen. De frontcamera volgt de richting van je ogen en registreert waar je naar kijkt. Zo kun je knoppen indrukken, swipen en andere handelingen uitvoeren door bewegingen met je ogen te maken. De functie is bedoeld voor gebruikers met een fysieke beperking, maar is uiteraard door iedereen te gebruiken.

ios 18 eye tracking

2. Niet meer wagenziek met iOS 18

In iOS 18 introduceert Apple een nieuwe functie, die moet voorkomen dat je wagenziek wordt. Als je de feature inschakelt verschijnen er zwarte puntjes aan de zijkant van de iPhone. Die bewegen mee met de richting van de auto, zodat je probleemloos je iPhone kunt gebruiken als bijrijder. Vehicle Motion Cues kun je vanaf iOS 18 aan- en uitzetten via het bedieningspaneel van je smartphone.

ios 18 wagenziekte

3. Ritme van de muziek voelen

Nog een toffe functie van iOS 18: Music Haptics. Met deze functie in iOS 18 maakt Apple het mogelijk om het ritme van de muziek te voelen. De Taptic Engine in de iPhone trilt mee met de muziek, waardoor ook doven en slechthorenden nummers kunnen ervaren met de telefoon. Music Haptics is bij de lancering van iOS 18 direct beschikbaar bij miljoenen nummers in Apple Music. Andere muziekdiensten volgen vermoedelijk snel.

ios 18 music haptic

4. Vocal Shortcuts maakt einde aan ‘Hé, Siri’

De laatste iOS 18-functie die Apple heeft aangekondigd is Vocal Shortcuts. Met de feature kun je stemcommando’s laten uitvoeren, zonder daarvoor ‘Hé, Siri’ te moeten zeggen. In plaats daarvan kun je via Vocal Shortcuts een woord kiezen dat een bepaalde functie activeert. Zo kun je ‘Ringen’ zeggen om de Activiteit-app van je Apple Watch te openen. Je moet Vocal Shortcuts zelf instellen, waardoor er enorm veel mogelijkheden zijn.

vocal shortcuts

Dit is wanneer iOS 18 verschijnt

Apple heeft dus vast de eerste functies van iOS 18 onthuld, maar dit is pas het begin. Volgens geruchten wordt iOS 18 de grootste update voor de iPhone ooit. Er komen enorm veel AI-gerelateerde functies naar de iPhone, zo krijgt Siri een grote update en worden vrijwel alle Apple-apps uitgebreid met kunstmatige intelligentie. Apple Music, Berichten en Foto’s krijgen in ieder geval handige nieuwe AI-functies.

Lang hoeven we niet te wachten op alle nieuwe functies, want Apple onthult iOS 18 in juni. De WWDC vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 14 juni, waarbij Apple de eerste dag traditiegetrouw aftrapt met de belangrijkste presentatie. Op maandag 10 juni zien we welke functies Apple naar iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 en watchOS 11 brengt. Wil je nu alvast meer weten over iOS 18? Lees dan hier alles over de grootste iPhone-update ooit!

Wil je meer weten over iOS 18? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bron: Apple
Bronnen afbeeldingen: Apple, Apple, Apple, Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu