VR Desktop laat je een Oculus Rift op macOS gebruiken

Erwin Vogelaar
13 februari 2017, 20:27
2 min leestijd

Hoewel Oculus geen officiële macOS-ondersteuning biedt, is er toch een Oculus Rift macOS samenwerking mogelijk. Dankzij het programma VR Desktop.

Lees verder na de advertentie.

Oculus Rift macOS

Virtual reality en Apple gaan nog niet zo goed samen. Hoewel Google na Google Cardboard nu met vr-platform Daydream komt, heeft Apple nog niets gemaakt voor de iPhone. Ook de macOS-apparaten kunnen nog niet meedoen met deze technologie, want voor brillen als de Oculus Rift zijn de grafische mogelijkheden te beperkt. Ontwikkelaar Condori kon hier niet tegen en heeft daarom het programma VR Desktop gemaakt. Met dit programma kun je een Oculus Rift gebruiken met macOS.

oculus rift macos

Voordat je nu direct een Oculus Rift gaat bestellen, moet je wel eerst weten wat wel en niet mogelijk is. Je kunt niet met dit programma vr-games spelen op macOS zoals op een Windows-pc. Het is wel mogelijk om een virtuele desktop te maken met meerdere monitoren die je in grootte en locatie kunt aanpassen. Je kunt ook films kijken in een virtuele bioscoop, of ‘normale’ games op een enorm gebogen scherm spelen. “Ze zeiden dat Macs geen vr konden draaien. Wij zijn er om het tegendeel te bewijzen”, stelt de maker. Het programma belooft een soepele ervaring op elke moderne Mac met een ‘discrete’ gpu.

Op dit moment wordt enkel nog de Oculus Rift Development Kit 2 ondersteund door het programma. Later dit jaar zal ook de HTC Vive volgen. HTC zal mogelijk zelf al eerder ondersteuning bieden aan macOS. Het is nog niet bekend wanneer de eerste winkelversie van de Oculus Rift door Desktop VR ondersteund gaat worden, maar de ontwikkelaar is er in ieder geval mee bezig. Voor het gebruik van het programma moet je minimaal macOS 10.11 draaien. Desktop VR kost 24 euro. Op de website van de makers is ook een testversie te downloaden, zodat je kunt testen of het wat is.

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen