iTunes-update maakt Apple Music nu beschikbaar op de computer

Rutger Otto
1 juli 2015, 8:13
2 min leestijd
iTunes-update maakt Apple Music nu beschikbaar op de computer

Nadat iOS 8.4 met Apple Music gisteravond verscheen, bleven mensen zonder iOS-device achter zonder Apple Music. Nu kan iedereen er naar luisteren, want iTunes heeft de benodigde update ook ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

iTunes 12.2 nu beschikbaar

iTunes 12.2 is nu gratis te downloaden via de website van Apple voor Mac en Windows. Ook kun je updaten via de App Store-app van de Mac. Het is een grote update, want gebruikers krijgen hiermee toegang tot Apple Music.

Het icoon van iTunes is veranderd. Voorheem was het rood, nu is het wit, net als de Muziek-app op iOS. Verder heeft het programma dezelfde afdelingen gekregen als op iOS. Via ‘Voor jou’, ‘Nieuw’, ‘Radio’, ‘Connect’ en ‘Mijn muziek’ blader je door de secties van Apple Music. Als je weet wat je daar allemaal mee kunt, lees dan vooral dit artikel wat we gisteren over Apple Music voor iOS publiceerden.

apple music itunes

Overigens werkt Apple Music binnen iTunes (en op iOS) nog niet vlekkeloos. Opvallend is direct dat Beats 1 geen verbinding maakt op de Mac-versie (update: opnieuw opstarten helpt). Verder klagen mensen online dat hun aangeschafte muziek niet langer te vinden is onder het kopje ‘Mijn muziek’. Wel handig is dat als je muziek aan zet op je iPhone, de muziek op de Mac vanzelf uit gaat. Ook synchroniseert de dienst direct op je apparaten als je nummers aan ‘Mijn muziek’ toevoegt, zodat je snel kunt schakelen.

Apple Music

Apple Music kwam dinsdag beschikbaar samen met iOS 8.4. Om 18.00 uur ging Beats 1, de radiozender van Apple, van start. De muziekdienst van Apple is de eerste drie maanden (vanaf het moment dat jij start) gratis te beluisteren. Daarna betaal je 9,99 euro per maand als individuele gebruiker of 14,99 euro als gezin tot zes personen. Het abonnement wordt automatisch verlengd, lees dit artikel als je wil weten hoe je het nu alvast opzegt.

Het laatste nieuws over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu